artwork

Reklamcılıkta sonraki adım: Ardışık mesaj

10 yıl önce

4

ADWeek‘ten Garett Sloan, reklamcılıktaki beklenen atılımı yazdı. Sloan ardışık mesajı  şöyle anlattı:

Reklamcılıktaki sonraki sıçrama kelimenin tam anlamıyla, ekranlardan ekranlara sıçrama olacak. Bir markanın pazarlama hikayesinin tabletinizde başladığını ve akıllı telefonunuzda tamamlandığını hayal edin.

Ardışık mesaj, dijital reklamcılığın bir sonraki adımı; yazılım, cihaz ve reklam teknolojileri şirketleri bunun gerçekleşmesi için büyük çaba sarf ediyor. Konsept aslında gayet basit, fakat bunu gerçekleştirmek kuvvetli bir teknoloji ve mükemmel koordinasyon gerektiriyor.

Tüketicinin bir cihazdan diğerine hiç aksamadan geçmesi gibi reklamlar da bu yöntemi uygulamalı. Omnicom Digital’ın CEO’su Jonathan Nelson, “Doğru mesajı, doğru kişinin önüne doğru zamanda koymalısın. Doğru mesajı birçok kere birbirleriyle bağlantılı mesajları göstermelisin” diyerek durumu özetliyor.

Basit gözükmesine rağmen bugünkü teknoloji kusurlu. Ardışık mesajlaşma en isabetli tanımlayıcı yazılıma ihtiyacı var, bu da endüstrinin masaüstü bilgisayardan cookie tabanlı kişilik tespitlerine sırt çevrilip, akıllı telefon, tablet, oyun konsolu ve giyilebilir bilgisayarlardaki özgün kullanıcı ID’lerini keşfetmeye çalışan teknolojiye yelken açmasının sebebi.

Örneğin Microsoft yeni Surface tabletlerini kullananlar için  ID yazılımı geliştirdi. Bazı kaynaklara göre bu aynı zamanda şirketin geliştirilen ardışık mesajlaşma kapasitesi arasında.

Dinamik reklam formatı yeni fragmanlarını pazarlayan stüdyoları kendine çekecek. Ayrıca, TV reklamcıları kendi kampanyalarını Twitter ve Facebook gibi platformlarda ya da ikinci ekranlara genişletecek.

Xaxis’in küresel iş geliştirme başkan yardımcısı Paul Dolan, hali hazırda ardışık mesajlaşmanın reklamcılar için iyi sonuçlar verdiğini ve tüketiciyi etkilediğini söyledi. Dolan, “Rakamlar gösteriyor. Eğer bir kişiye önce videoyla, daha sonra başka bir ekranda PC’de ve en sonunda mobil cihazda ulaşıyorsan ortaya üç sonuç çıkıyor” dedi.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...