Reklam dolandırıcılığına karşı çözümler mobil öncelikli olmalı

7 yıl önce

0

Dünya Mobil Kongresi öncesi M&C Saatchi Mobile’ın EMEA Genel Müdürü Libby Robinson, reklam dolandırıcılığıyla nasıl mücadele edebiliriz üzerine düşüncelerini paylaşıyor.

Libby Robinson

2017 mobil için önemli bir yıl olacak. Şu ana mobil dijital reklam harcamalarını yönetiyor ve basılı ile açıkhavanın toplamından bile daha etkili. Bugün İngiltere’deki e-ticaret işlemlerinin neredeyse yarısı mobil üzerinden yürütülüyor ve daha da artırılması planlanıyor. Bu istatistikler mobilin ilk online kapı ve bundan dolayı müşteri ilişkilerinde çok önemli olmaya başladığının altını çiziyor.

Artan mobil öncelikli kitleye ulaşabilmek için markaların gittikçe daha fazla yatırım yapması kaçınılmaz. Şu andaki yatırımlar kullanıcı davranışlarını yansıtmıyor ve dijitalde mobil öncelikli yaklaşım sergilemeyen markalar tüketicilerin dikkatini yakalamada gittikçe daha fazla zorlanacak.

Bir diğer önemli güncel konu da müşteri yolculuğunda mobilin oynadığı rolü anlamak. Etki yaratmada çizgisel, tek araçlı yol artık geçmişte kaldı ve mobildeki son tıklama özelliği olan modele duyulan takıntıya son vermemiz çok önemli. Bunu gerçekleştirene kadar da tüketici yolculuğuna eşlik eden mobil katılımın payını yakalamada başarılı olamayacağız.

Mobil Dünya Kongresi'nde, reklam dolandırıcılığının gerçek zorluğunun yanı sıra yapay zekanın gitiikçe artan önemi konusunda önemli tartışmalara tanıklık etmeyi umuyoruz. Sahtecilik söz konusu olduğunda endüstri hala masaüstüne öncelik veriyor, bu yüzden modeller ve platformlar mobil öncelikli tüketimi yansıtmak için değişmeleri gerekiyor. Dolandırıcılık olduğunu gösteren verilerdeki kalıpları saptamak için makine öğrenimini daha şimdiden kullanmaya başladık. Bu yaklaşım sayesinde, mobildeki yayığın dolandırıcılığa karşı çıkmayı başardık aksi takdirde endüstri ölçüleri tarafından tanımlanamayacaktı.

Aynı zamanda yaratıcılık rolüyle ilgili tartışmalara tanıklık etmeyi umuyoruz. Markaların, kitleye giderek daha dinamik ve yenilikçi yollarla iletişim kurmak fırsatlarını sunan mobilden faydalanma zamanı geldi. Markalar bu zihniyeti bir kere kabul ettikten sonra mobildeki farklı ve heyecan verici marka deneyimleri için fırsatlar sınırsız olacak.

Libby Robinson
M&C Saatchi Mobile EMEA Genel Müdürü

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...