artwork

Pinterest, video reklamlarını ilk kez görücüye çıkarıyor

8 yıl önce

0

Pinterest, reklam faaliyetlerini büyüterek ve Twitter, Facebook ve Google ile rekabete girmek amacıyla aynı zamanda şirketleri de test etmek için Britanya ve Amerika’da beta sürümünde video reklamları sunmaya başlıyor.

 

Kullanıcılar, Pinterest’in ana sayfası veya kategori kısmında ekranı kaydırdıkları zaman video reklamları karşılarına çıkıyor ve kullanıcı ileri geri kaydırdığında video oynamaya başlıyor.

Video ilk önce ön izleme ile karşımıza çıkıyor ve tüm videoyu görmek isterseniz üzerine tıklamanız veya onu kaydetmeniz gerekiyor.

Kullanıcılar videoları kendi haber panolarına da kaydedebilir veya alltaki “ziyaret et” butonuna basarak markanın web sitesine gidebilir. Marka da öne çıkan ürünleri göstermek için videosunun altına altı tane öne çıkan Pin alıyor.

Sayfa düzeni, markalara her şeyi içeren reklam videolarını sunmalarını sağlıyor fakat ücretin ne kadar olacağı hala kesinleşmiş değil.

Pinterest, Britanya’da test edeceği şirketlerin hangileri olduğunu hala açıklamadı ama Amerika’da denemeyi Kate Spade New York, BareMinerals, Behr Paint, Purina ve Lionsgate markaları ile yapacak.

Şirket, markların video reklamlarını satın alınabilir pin’ler gibi başka reklam formatlarıyla birleştirmesini bekliyor, bu sayede kullanıcılar video reklamlarında gördükleri ürünleri satın alabilir.

Pinterest genellikle hareketsiz görüntülerle ilişkilendiriliyor fakat şirketin yaptığı araştırmada kullanıcıların %67’si videoların onları harekete geçmek için “ilham verdiğini” söylüyor. “Alpha” şirketleri ile yapılan denemede Pinterest, video reklamlarının standart reklamlara göre dört kat daha fazla akılda kalıcı olduğunu keşfetti. eMarketer’a göre de önümüzdeki yıl video reklamı harcamaları dijital reklam pazarında daha fazla yaygınlaşacak.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...