artwork

Pazarlamacıların yarısı kampanyalara yaratıcı katkı sağlamıyor

10 yıl önce

0

Charterhouse’un araştırmasına göre pazarlamacıların yarısından fazlası (%55) kendi kampanyalarına yaratıcı bilgi sağlamakla fazlasıyla meşgul, %48’iyse tamamen ajanslara bağımlı.

Pazarlama hizmetleri prodüksiyon şirketi Charterhouse’un 200 kıdemli Avrupalı pazarlamacıyla yürüttüğü araştırma, pazarlamacıların %45’inin kendilerini hiçbir anlaşmaya yer bırakmayan ajans ilişkilerine kilitlenmiş hissettiğini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, pazarlama profesyonellerinin %53’ü de güç dengesinin ajanslarda olduğuna inanıyor.

Bununla birlikte katılımcıların çoğu yaratıcı pazarlama sürecine liderlik eden ajanslar kavramından nefret ediyor  ve %77’si kurum içi ekiplerin, yaratıcı ve yenilikçi sürece liderlik etmesi gerektiğini düşünüyor.

Charterhouse iş geliştirme yöneticisi Anthony Hawkins araştırmayla ilgili, “Pazarlamacılar, yönetim bataklığında o kadar çamura saplanmış bir halde ki, çoğunluk şimdi ajanslarının, işleriyle ilgili kendilerinden daha çok şey bildiğini düşünüyor” yorumunu yapıyor ve ekliyor: “Eğer kurum içinde eğlence ve keyif faktörü azalırsa, en yetenekli çalışanların onların beklentilerini karşılayacak başka firmalara gitmesi tehlikesi var.”

Araştırma İngiltere, Fransa ve Almanya’da 500 şirkette çalışan 200 kıdemli pazarlamacı arasında gerçekleştirildi.