artwork

Otomotiv dünyasının gladyatörleri belirleniyor

7 yıl önce

2

Otomotiv sektöründeki 47 markayı temsil eden Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) ilkini 2010 yılında organize ettiği ODD Satış ve İletişim Ödülleri’nin yedincisi için hazırlıklar başladı. “Satış” ve “İletişim” kategorilerinde bu yıl toplam 19 dalda ödül verilecek.

Halk oylamasına, ODD’nin sitesinde 3 Ekim tarihinde başlandı. Oylamaya katılanlar, anlık değişimleri site üzerinden takip edebilecekler. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi oylamaya katılanlar Milli Piyango çekilişiyle 1 adet LG H850 G5 Cep telefonu, 2 adet Sony PS4 500GB Konsol, 2 adet Canon EOS 1200D18-55DC kamera ve 1 adet JBL XTREME Bluetooth hoparlörden birini kazanma şansı elde edecekler.

Final Gecesi 5 Ocak 2017’de

Kategorilere başvurular ve halk oylaması 31 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.

5 Ocak 2017 gecesi The Grand Tarabya Otel’de gerçekleşecek olan 2016 Gladyatörleri Ödül gecesinde jüri, iletişim dalında adaylar arasından ödül kazanan markaları canlı olarak gecede belirleyecek.

Toplam 19 dalda ayrı rekabet

Satış Ödülleri kategorisinde, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası”, “En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli”, “En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası”, “En Çok Satılan Otomobil Markası”, “En Çok Satılan Otomobil Modeli”, “En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası” ve “En Çok Satılan Marka (Otomobil+Hafif Ticari Araç)” belirlenecek.

“Satış Ödülleri” kategorilerinde birinciler, ODD veri tabanına işlenen yıllık satış adetlerine göre belirlenecek.

İletişim Ödülleri kategorisinde ise “Yılın TV Uygulaması”, “Yılın Gazete Uygulaması”, “Yılın Dergi Uygulaması”, “Yılın Radyo Uygulaması”, “Yılın Outdoor Uygulaması”, “Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası”, “Yılın Basın Lansmanı” seçilecek. Bu ödüllerin yanı sıra gecede “Jüri Özel Ödülü” ve Vodafone tarafından belirlenecek “Yılın En Dijital Markası” Ödülü de sahiplerini bulacak.

“Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması”, “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorileri halk oylaması dışında değerlendirilecek.

“İletişim Ödülleri” kategorilerinde birincileri, jüri canlı olarak ödül gecesinde belirleyecek.

“Yılın Basın Lansmanı” ödülünü otomotiv basını belirleyecek

“Yılın Basın Lansmanı” ödülünü yine otomotiv basınının değerli temsilcileri belirleyecek. Geçen yıllarda olduğu gibi tüm otomotiv basınına isme özel şifreler iletilecek. Basın mensupları, kendilerine ulaşan şifre aracılığı ile “Yılın Basın Lansmanı” ödülünü almayı hak ettiğini düşündüğü marka/modeli aday gösterecek. En çok oy alan aday, gecede ödülünü almaya hak kazanacak.

Jüri üyeleri 2016’nın “en’lerini” seçecek

Satış ödülleri birincileri Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin veri tabanına işlenen yıllık satış adetlerine göre belirlenirken, iletişim ödülleri birincileri ise, halk oylamasına açık kategorilerde belirlenen ilk 5 çalışma arasından, halk oylamasına katılmayan kategorilerde ise tüm çalışmalar arasından iletişim ve pazarlama alanında uzman akademisyenlerden oluşan profesyonel jüri üyelerinin değerlendirmesiyle gala gecesinde belirleniyor. Ödül kazanan firmalar, ODD tarafından onaylanan logoların kullanım hakkına da bir yıllığına sahip oluyor.

Jüri üyeleri şöyle:

  • ·         Fügen Toksü, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Geçmiş Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi
  • ·         Prof. Dr. İbrahim Kırcova, Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi
  • ·         Dr. Cüneyt Evirgen, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü
  • ·         İsmail Hakkı Polat, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi
  • ·         Haluk Sicimoğlu, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi
  • ·         Emine Pura, Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
  • ·         Zehra Öney, Mobil Pazarlama Derneği (MMA) Türkiye Onursal Başkanı
  • ·         Osman Hakan Turalı, Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
  • ·         Melda Barkın, Reklamcılık Vakfı Başkanı
  • ·         Neslihan Olcay, IAB Türkiye Başkan Yardımcısı
  • ·         Korhan Korel, Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı
  • ·         Boğaç Göncü, sahibinden.com Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı
  • ·         Aslı Yetkin Karagül, Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Pazarlama Müdürü
  • ·         Onur Gargılı, Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü
  • ·         Alp Refik, Google Türkiye Sektör Lideri

Türk otomotiv sektörünün temsilcilerini buluşturan ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2016 Gladyatörleri’nin bu yılki destekçileri arasında Bridgestone, sahibinden.com, Castrol, BP, Vodafone, Koçfinans BASF, zipcar, TEB, Aksigorta ve GEFCO bulunuyor.