Omnicom yeniden gelir artışı gösteriyor

7 yıl önce

0

Geçtiğimiz sene Procter & Gamble ve Volkswagen’in medya hesaplarını yönetmeye başlayan Omnicom gelirlerini yükseltmeyi başardı.

Volkswagen’in İngiltere reklamları Omnicom'un Adam & Eve/DDB ajansı tarafından hazırlanıyor.

Omnicom’un global çaptaki gelirleri geçtiğimiz yıl %1.9 oranında artış göstererek 15.42 milyar dolara ulaştı. Bu, yılın dördüncü çeyreğinde gerçekleşen %2.1’lik 4.24 milyar dolara ulaşan artış sayesinde oldu.

PHD, Volkswagen’ın global çaptaki çalışmalarının medya alanında güçlenmesiyle 2 milyar pound’luk bir kazanç sağladı. Omnicom ise P&G’nin Amerika’daki çalışmalarına hizmet vermek için Hearts & Science adında yeni bir network’ü faaliyete geçirdi. AT&T de geçtiğimiz sene 4 milyar dolarlık medya hesaplarını Hearts & Science ile birleştirdi.

Omnicom’un İngiltere’deki %4.9 oranındaki gelir yükselişi, Avrupa (%4) ve Kuzey Amerika (%2.4) pazarlarını geçti ama yine de %6.9 oranında yükseliş gösteren Aysa-Pasifik bölgesini geçemedi. 2016 yılının dördüncü çeyreğinde İngiltere pazarı %8.5 organik gelir artışı ile Omnicom’un en iyi performans gösteren yerel pazarları arasında gösterildi; Kuzay Amerika’da bu oran %0.6, Avrupa’da %6.2 ve yine en yüksek gelir elde eden Asya-Pasifik bölgesi %9.5 organik gelir artışı gösterdi.

2016 yılında Omnicom’un en iyi performans gösteren bölümü %5.9 organik gelir artışı ile reklamcılık oldu. PR’da bu oran %2.8, müşteri ilişkileri yönetiminde %0.3 ve iletişim uzmanlık alanında %4.6.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...