artwork

Ofis tasarım: Concept

10 yıl önce

0

Bu haber Campaign Türkiye’nin Temmuz 2014 sayısında “Yaratıcı konseptlere ilham veren ofis” başlığıyla ve Hatice Erkan imzasıyla yayınlandı. 

Concept’in ofisi ajans çalışanlarının enerjisiyle mizah dolu,  nefes alan canlı bir ortama dönüşmüş. Concept insanları hayvansever, doğasever, sporsever ve müzikseverler.

Bu ay Concept’in Balmumcu’da Koza İş Merkezi’nde bulunan ofisini ziyaret etmek için yola çıktık. Concept imzalı yaratıcı işlerin nasıl bir ortamda filizlendiğini merak ettik; özellikle ben kişisel olarak Şekerbank Ekokredi kampanyasının fikirlerinin nasıl bir atmosferde yaratıldığını merak ediyordum. Hani Kızıl Ordu’ya mutfakta konser verdiren reklam.

Concept Ajans Başkanı Volkan İkiler’in odası… İkiler diğer yöneticilerden ayrışarak odasında büyük çalışma masası kullanmıyor.

Asansörle sekizinci kata çıkıyoruz. Bizi yönetici asistanı Sonay Kınalıada karşılıyor. Ofisin tenha olduğu bir zamanı seçtiğimizi söylüyor Sonay Hanım. Concept aslında 24 kadın, 36 erkek çalışan olmak üzere 60 kişi. Ama ajans çalışanların bir kısmı Vestel için Manisa’da bir kısmı da yaratıcılığın kalbinin attığı Cannes Lions’taydı ziyaretimiz sırasında.

1999 yılında kurulan Concept yaklaşık 3 yıldır bu ofisinde. Daha önce ofisleri Zincirlikuyu’daymış. Gün ışığı alan ve yoğun ahşap kullanımı ile natürel bir doku yakalanan ofisin tasarımı Zeynep Sayın’a ait.

Yönetici Asistanı Sonay Kınalıada’nın masası… Büyük cam fanus içinde iki tane büyük japon balığı var. Ofisin yan cephesinden manzara… Boğaziçi Köprüsü’nü ve denizi görmek mümkün. Volkan İkiler’in trapez tutkusu… Odasındaki detaylarda bu tutkunun izlerini görmek mümkün.

Hayat dolu bir ekip

Çekim için yavaş yavaş masalar arasında dolaşmaya başlıyoruz. İlk ziyaret ettiğimiz yer yaratıcı departman. Bir çalışma masasının yanında BMX bisiklet görüyoruz. İşe bisikletle gelen biri var anlaşılan. Masalardaki motor kaskları da gözümüze çarpanlar arasında. Yerdeki küçük su kabını görünce ajans çalışanlarının ofise evcil hayvanlarını getirmelerinin serbest olduğunu anlıyoruz. Yeri gelmişken ofisin girişinde kocaman bir cam fanusun içinde yer alan iki sevimli japon balığından bahsetmemek olmaz. Bir başka dikkatimizi çekense ofiste birkaç masada yer alan müzik enstrümanları. Ofiste müzisyen de çok anlaşılan. Ofisin birçok noktasında sık sık gördüğümüz saksıları da es geçmemek lazım. Sürekli bakımı yapılan bitkiler ofisin tamamlayıcılarından.

Ofis içinde küçük bir dinlenme alanı… Rahat koltuklar gün içinde yorgunluk atmak için birebir. Masalardan detaylar… Caps’ler her yerde! Yaratıcı departman… Ofise bisikletle gelmeyi tercih edenler var. Mutfak alanı ve yemek masası… Bu alan zaman zaman ajans içi küçük toplantılarda da kullanılıyor. Birçok noktada kara tahtalar mevcut… Günlük gazetelerin hemen hemen hepsi ofise geliyor.

Futbol sevgileri bir başka

Duvarda asılı olan bir kağıttan 47 ayın sultanı Dünya Kupası’nın Concept tarafından iple çekildiğini anlamak zor olmuyor. Kocaman bir maç çizelgesi yapıştırılmış duvara. Kerem Özkut’un odasında duvarda asılı duran imzalı Real Madrid forması bu futbol sevgisini özetler nitelikte. Bazı çalışma masalarında futbolcu fotoğraflarına rastladığımı da söylemeliyim.

Son olarak herkes öğle yemeğine gitmeden Volkan İkiler’in odasını ziyaret ediyoruz. Odada taş duvar yerine iki cephede cam tercih edilmiş. Bu ajans başkanın ulaşılabilirliğini ve şeffaflığını simgeliyor aslında. Görmeye alışkın olduğumuz yönetici odalarından ayrışıyor İkiler’in odası. Odada çalışma masasının olmaması bu farklardan biri mesela. İkiler çalışma masası yerine rahat koltuklar ve küçük sehpalardan yana kullanmış tercihini. Odanın dekorasyonuna hakim olan trapez temasının nedenini Sonay Hanım’a soruyoruz. Volkan İkiler’in düzenli olarak trapez yaptığını öğreniyoruz. Hatta bir keresinde ekibine de trapez deneyimi  yaşatmış ama tabii herkesin onun kadar başarılı olduğunu söylemek zor :)

Dünya Kupası çizelgesi…Futbol aşkı büyük. Real Madrid forması… Kerem Özkut’a imzalanmış.