artwork

Ofis hayatınız sizi öldürmeden bunları yapın

9 yıl önce

0

Sabahın erken saatlerinden genellikle akşamın geç saatlerine kadar sürebilen iş hayatınızla belki zaman zaman, belki her zaman başa çıkmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Dahası bu yaşam, sağlığınızı da tehlikeye atıyor olabilir. Öyleyse, Fast Company’nin bu depresif durumu düzeltebilecek birkaç öneriyi derlediği videosuna göz atmanızda fayda var.

İş hayatı – özel hayat dengesi önemli diye boşuna demiyorlar. Aşırı derecede çalışmak veya eksik uyarılmak, ikisi de sağlığınız için zararlı.

Bünyeniz için yeteri kadar uyumak, yemek yemek ve egzersiz yapmak mükemmel bir rutin olabilir ama gittikçe monotonlaşır. Masanızdan kalkmak da bir diğer gerekli alışkanlık ama o motivasyon toplantıları gerçekten gerekli mi? Zorunlu eğlencenin eğlenceyle hiçbir alakası yok. Bu arada 10 saatlik bir stresle maraton gibi geçen günler de, sıkıcı geçen günler de kalp hastalıklarına neden oluyor.

Ofis rutinini biraz değiştirerek hayatınızı hem kısa vadede hem uzun vadede olumlu yönde etkilemek için aşağıdaki videoyu inceleyebilirsiniz.