artwork

Obama’dan 5 sosyal medya dersi

9 yıl önce

0

Vodafone Türkiye‘nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi dün tamamlandı. “Yarına hoş geldiniz” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte birçok konuşmacı yer aldı. Etkinliğin detayını Campaign Türkiye Haziran sayısında okuyabilirsiniz ama öncesinde etkinliğin en önemli isimlerinden biri olan Dan Pfeiffer‘ın oturumundan detayları anlatmak istiyoruz. Beyaz Saray’ın eski iletişim direktörü olarak görev alan ve ABD Başkanı Barack Obama‘nın dijital kampanyasının arkasında olan Pfeiffer, Obama’yla çalıştıktan sonra elde ettiği 5 önemli dersi katılımcılarla paylaştı.

İşte Pfeiffer’ın ağzından Obama’dan sosyal medya dersleri:

– En önemli ders, doğru kişileri işe almaktı. Seçtiğiniz kişilerin sadece bugünü değil yarını da anlaması lazım.

– İkinci ders ise gerçek olmak. Gerçek olmak derken risk almaktan bahsediyorum. Hedefiniz en yüksek internet trafiğine ulaşmak, en çok beğeni almak değil, mesajınızı aktarabilmek olmalı.

– Üçüncü ders, her bir sosyal platformun kendi diline sahip olduğunu düşünerek sizin de o dili konuşmanız.

– Dördüncü ders, iletişimin daha fazla önem kazandığını görmek oldu. Geçmişte iletişim tek yönlü bir sokak gibiydi, bugün ise çok yönlü. Artık, sokakta tek yönlü yürümüyorsunuz, insanlara konuşmuyorsunuz, insanlarla konuşuyorsunuz. İnsanlar artık böyle bir iletişimi bekler hale geldiler.

– Son olarak da kitlenizle duygusal bağ oluşturmak gerekiyor. Hepimiz geleceğimizi düşünüyoruz. Zamanımızı ve enerjimizi geleceğe yatırmazsak, geri kalırız. Bu toplantıya katılan herkese gelecek için dijital strateji oluşturmayı öneriyorum. Yaşadığımız çağ, bence inanılmaz bir çağ. Dünya gözümüzün önünde değişiyor. Ekonomimizin temellerini kökten değiştiriyor.