Nordik ülkelerine yeni marka kimliği

7 yıl önce

0

Danimarkalı tasarımcı Ole Lund, Nordik ülkeleri için yeni bir marka kimliği hazırladı.

Bjarke Ingels’ Group (BIG), reklam ajansı Mensch ve teknoloji şirketi Area9 ile birlikte, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Norveç, İsveç, Grönland, Faroe Adaları ve Åland'ı içeren Kuzey Avrupa toprakları için yeni kolektif bir kimlik yarattı.

Avrupa’nın Nordik Bölgesi, bölgeyi dünyanın geri kalanından ayırmayı ve potansiyelini kullanmayı hedefliyor. Buradan yola çıkarak İskandinav Bakanlar Konseyi, "Kuzeyin İzleri" (Traces of North)  olarak adlandırılan topraklar için yeni bir kimlik yaratmak üzere bir ekip seçti.

“Kuzeyin İzleri” dünyadaki Nordik hikayeleri yeni ve sofistike teknoloji yardımıyla düzenleme fikri üzerine kurulu bir proje. Kuzey izleri taşıyan etkinlikler, projeler bu kanal aracılığıyla paylaşılıp yayılacak.

Marka kimliği kapsamında tasarlanan logo, “N” şeklinde seri noktalardan oluşuyor. Tasarımcı ekip ayrıca The Nordics web sitesi de dahil olmak üzere dijital platformlarda kullanabilecek daha geniş, animasyonlu bir tasarım da ortaya çıkardı.Bu animasyonlu tasarım, “izler” arasındaki bağlatıları gösteren birbirine bağlı çizgilerden oluşuyor.

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...