artwork

Nine West’in bu kampanyası topa tutuldu

10 yıl önce

0

Nine West‘in dikkat çekici başlıklar kullanarak başlattığı kampanya sosyal medyada topa tutuldu. Eş aramak için dışarı çıkan kadın, tek gecelik ilişki sonrasında kirli kıyafetleri ve dağılmış makyajıyla “utanç yolu”nu yürümek zorunda kalan kadın ve çocuğunu okula gönderdiği ilk gün sonrasında ağlayan anne için hazırladığı ayakkabı ve çantalar dikkat çekerken, posterlerde yazanlar sanal alemde kadınların saldırısına uğradı. Bu ay online ve mağazalarda yer alan kampanya hakkında, “Kadınları küçük düşürüyor” yorumları yapıldı.

Ava çıkan avlanır mı? Gece gezmesi için leopar desenli topuklu ayakkabı erkeklerin dikkatini çekecek.

Bir şirkette görev alan Facebook kullanıcısı Caroline Tippens, “Pazarlama ekibiniz herhalde kadın düşmanlarından oluşuyor. Çalışan bir kadın olarak böyle bir pazarlama tekniği çok saldırgan” derken markanın Facebook sayfasındaki 100 yorumdan büyük çoğunun olumsuz olduğu görülüyor.

Çocuk okula gitti, gözyaşlarınızı silin… sizin için uygun topuklu ayakkabılarımız mağazalarda.

Nine West’in pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Erika Szychowski, “Bu kampanyanın dikkat çekmesini ve konuşulmasını bekliyorum. Kadınlar modern zamanlarda değişiyor ve farklı sebeplerle alışveriş yapıyorlar. Bu sebeple konuşma biçimimizi değiştirmeliyiz” açıklamasını yapmıştı.

Bu çanta, utanç yürüyüşü için topuklu ayakkabılarınızı taşıyamak üzerine tasarlanmış.

 

Twitter’da markaya tepkiler çığ gibi büyüyor:

 

 

 

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...