artwork

Nielsen “çığır açan”ları yayınladı

8 yıl önce

0

Tüketicilerin izledikleri ve satın aldıklarıyla ilgili araştırmalar yapan global bir performans yönetimi şirketi olan Nielsen’in Batı Avrupa genelinde yaklaşık 24,500 yeni SKU’yu kapsayan 8,650 FMCG ürün lansmanını analiz ettiği 2015 Çığır Açan İnovasyon Raporu  (2015 Breakthrough Innovation Report)’na göre başarılı ürün lansmanlarıyla bu yılın ‘Çığır Açan İnovasyon Kazananları’ arasında yerlerini alan markalar belli oldu.

Buna göre; Ariel, Cadbury, Die Limo, Dompé, Garnier, Nivea, L’Oréal Paris, Lay’s, Robinsons, Scholl, Strongbow, Sure, Tchibo, Tropicana, Vanish, Volvic ve Yatekomo markaları 2015’in Çığır Açan İnovasyon kazananları oldu. Rapor, Avrupa’da son iki yılda gerçekleştirilen en başarılı ürün lansmanlarının DNA’sını ortaya koyarken inovasyonun aslında bir bilim olduğunu ve şans eseri meydana gelmediğini gözler önüne seriyor.

“Çığır Açan İnovasyon” kazananları üç önemli kriteri karşılayan markalar arasından seçiliyor. Buna göre lansmanı yapılan ürünlerin, yeni bir önermede bulunmaları (sadece ürün rötuş değil); pazara ilk çıktığı yılda en az 10 £ / 10 milyon €’luk satışa ulaşmaları; pazardaki ikinci yıllarında satışların en az %90’ını korumaları gerekiyor. Nielsen’in Avrupa İnovasyon Uygulamaları Başkan Yardımcısı ve raporun eş yazarlarından Marcin Penconek, “Çığır açan inovasyon, son derece nadir yaşanıyor ancak kimilerinin algısının aksine bu rastgele, şans eseri ya da mucizevi bir şekilde gerçekleşmiyor. İnsanlar, hayatlarında yapılması gereken işler için kendilerini bizzat çalışmak zorunda bırakan ürünleri satın almaktan kaçınıyor. Başarılı inovasyon sahipleri, ürünün tüketicileriyle empati kuruyor; onların mücadele ettikleri ve karşılanmamış ihtiyaçlarını net bir şekilde tespit edip bu sorunları çözecek inovasyonlar gerçekleştiriyorlar. Çığır açan inovasyonlar, tüketici sorunlarını farklı ve ikna edici bir şekilde çözebilen ürünler. Bu tür inovasyonlar tüketicilere basit bir şekilde anlatılıyor, böylelikle kendi ihtiyaçları ile yeni ürün arasında net bir bağlantı kurabilmeleri sağlanıyor. Öyle ki kazananlar, çözümlerini sekiz yaşındaki bir çocuğa bile rahatlıkla anlatabilen markalar oluyor” şeklinde konuştu.

 

Senin için
Tümünü göster
Bosch Siemens ve Profilo markaları yeni iletişim ajansını seçti

Markalar iletişim çalışmalarını Contactplus’a emanet etti...

Anadolu Efes’ten “Bir Kitap Da Sen Getir” Kampanyası

2024 yılının “Bir Kitap da Sen Getir” karşılaşması, Anadolu Efes’in...