Netflix son afişinde biraz ileri gitti

7 yıl önce

0

Netflix'in yeni dizisi Santa Clarita Diet'in Drew Barrymore'lu reklamları Golden Globe'dan beri yayınlanıyor ve dikkat çekici olmasıyla adından bahsettiriyordu.

Dizinin televizyonda ve sosyal mecralarda yayınlanan reklam filmlerinin yanında açıkhava reklamları da sevildi. Patates kızartması kabındaki insan parmakları ya da kalpten yapılan bir hamburger diziyi güzel bir şekilde yansıtmayı başarmış ve özellikle diziyi izleyen insanların yüzünde de bir gülümseme oluşturmuştu. 

Ancak Almanya'da dizi için hazırlanan bir açıkhava reklamı fazla iddialı bulundu. Reklamda dilimlenmiş bir parmağın hardalla birlikte sunulması gösteriliyor. Önceki açıkhava reklamlarına ve afişlere göre oldukça iddialı görünen bu tasarım Almanya'daki insanların tepkisini çekti. 

Berliner Tagesspiegel'e konuşan Netflix temsilcisi, reklamın iğrenç ve anksiyete tetikleyici olduğuna dair şikayet aldıklarını doğruladı. Aynı zamanda reklam çocuklar ve ergenler için de rahatsız edici bulundu. 

Kampanya çerçevesinde aynı zamanda bir yiyecek kamyonu hazırlandı ancak şikayetlerin artması sonucu bu da ortadan kaldırıldı. Santa Clarita Diet'in kampanyası Los Angeles'ta bulunan reklam ajansı And Company tarafından hazırlanıyor. 

Dizinin Amerika için hazırlanan kampanyası ise şöyle:


 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...