artwork

NBA’de üst düzey atama

9 yıl önce

0

Ulusal Basketbol Birliği NBA, Jan Menneken’in Almanya, İskandinav ülkeleri ve Orta Avrupa’nın NBA Başkan Yardımcısı olarak atandığını duyurdu.

Londra’da NBA’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA)ülkelerini temsil eden merkezinde görev yürütecek olan Menneken,  Küresel Pazarlama Ortaklıkları ve EMEA bölgesinde Gelişen Piyasalardan sorumlu NBA Üst Düzey Başkan Yardımcısı Marc Armstrong işbirliği içerisinde olacak.

Menneken’in temel görevleri arasında, NBA’in iş sahasını Almanya, İskandinav ülkeleri ve Orta Avrupa’da geliştirmek üzere TV, dijital mecralar, etkinlikler ve lisans programları düzenleyerek bölgede yeni pazarlama ortakları edinmek yer alıyor.

Almanya kökenli olan Menneken; sponsorluk, televizyon, lisans verme ve pazarlama verilerinden sorumlu Yetkili Direktör olarak görevini yürüttüğü Uluslararası Tenis Federasyonu –Ticari Reklamcılık bölümünden ayrılarak NBA’ye katıldı. Menneken,Uluslararası Tenis Federasyonu’nda çalışmadan önce, UFA Sport’ta, basketbol ve tenis gibi bir dizi spor dalından sorumlu TV Pazarlama Bölümü Direktörü olarak görev yaptı.