artwork

NBA takımı LA Clippers sponsorlarını kaybediyor

10 yıl önce

0

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers‘ın sponsorları, takımın sahibinin ırkçı söylemlerinin ortaya çıkmasından sonra takıma desteklerini çekerek tepki gösterdi.

Los Angeles Clippers’ın sahibi Donald Sterling‘in, kız arkadaşı V. Stiviano ile arasında geçen bir saatlik telefon konuşması sırasında siyahi basketbol oyuncularıyla ilgili ırkçı sözler sarf ettiği bir ses kaydı ortaya çıktı. Bu durumun ardından Barack Obama da dahil olmak üzere çok sayıda kişiden tepkiler geldi, Clippers oyuncuları maç sırasında takımın formasını giymedi ve NBA Başkanı Adam Silver, Sterling hakkında soruşturma başlatacaklarını duyurdu.

Ardından LA Clippers’ın finansal destekçileri tek tek takımla bağlarını kopardıklarını ilan etti. Sponsorluklarını ilk etapta iptal eden markalar Carmax, AQUAHydrate, State Farm Insurance, KIA Motors America, Virgin America, Diddy’s ve Red Bull. Ardından, Mercedes-Benz USA ve Diageo da bu listeye katıldı.

AQUAHydrate sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, NBA’in başlattığı soruşturma tamamlanana dek Clippers’la ilişkisini askıya aldığını belirtti.

Takımın bir diğer önemli finans kaynağı CarMax, yaptığı yazılı açıklamada, Donald Sterling’e ait olduğu iddia edilen ırçılık içeren sözlerin asla kabul edilebilir bir yanı olmadığını, şirket olarak bireylere bakış açılarının kasette geçen sözlerle çatıştığını ve 9 yıldır sorunsuz devam eden sponsorluklarına üzülerek nokta koyduklarını duyurdu.

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...