artwork

Mısır Apartmanı’na ‘Cüce Gezegen’ geldi

9 yıl önce

0

İstanbul’daki ajanslar Maslak-Taksim hattında yerini alırken, kimi müstakil binalarda kimisi de plazalarda konumlanıyor. Taksim irili ufaklı birçok ajansın ilk adresi olurken bunlar arasında öne çıkan yapı İstiklal Caddesi’ndeki tarihi Mısır Apartmanı. Birçok ajansın yer aldığı binanın en yeni sakinleriyse henüz yeni bir oluşum olan Dwarf Planet…İsveç’in başkenti Stockholm’de Ercan Varol tarafından kurulan ajans, geçen yıl İstanbul’a taşındı. Kısa bir Levent macerasının ardından, Mısır Apartmanı’ndaki boşluğu değerlendiren ekip, fırsatı kaçırmadı ve kısa bir süre içinde buraya taşındı.

Tarihi binada uzay esintisi Dwarf Planet’la hissediliyor.

Ajans Başkanı Ercan Varol, “Bunun gibi bir alanı boş bulmak zor, bulduğumuzda da kaçırmak istemedik. İsveç’te insanlar yüz yıllık binalara alışık ama burada bu şekilde eski bina fazla yok. Burası ofis olarak yüksek tavanlı olmasından dokusuna kadar pek çok özelliğiyle ajans ortamına uygun” ifadesini kullanıyor. Dwarf Planet’in Kreatif Direktörü Enes Danış ise lokasyonun çok iyi olduğunu söylerken, “Buraya gelirken mutlaka hoşunuza gitmiştir. Mısır Apartmanı’nda çalışmak iyi bir şey ve burasının hem müşteri hem de ajans çalışanları için pozitif bir çağrışımı var” diyor. Varol, Cuma akşamları müşterilerin buraya gelmek için fırsat yarattıklarını ve sonrasında Beyoğlu’nun gece hayatına aktıklarını söylüyor.

Öğle yemeklerinin yanı sıra Happy Hour’lar da ofisteki barda yapılıyor.

Varol, 252 metrekarelik alanda duvarların az olması nedeniyle ofisi verimli kullandıklarını söylerken, “İç mimarla çalıştık ama bizim yönlendirmemiz çok oldu. Duvarları kırma gibi bir durumumuz olmadı. Eski bir bina olduğu için duvarların önüne panel yerleştirip tasarımı ona göre yaptık. Alçıpanın üzerine tuğla yerleştirdik. Bu panelleri kaldırınca zaten orijinal duvar ortaya çıkıyor” diyerek binanın tarihi dokusuna da zarar verilmediğini vurguluyor.

Yüksek tavanlı ofis, çalışanların nefes almasını sağlıyor.

Yuri Gagarin vs Neil Armstrong

Duvarlarında yıldız, galaksi ve samanyolu görsellerinin olduğu ofisteki posterler de konuyla ilgili. Yuri Gagarin posterlerine karşılık, Neil Armstrong posteri duvarları süslüyor. Bunun yanı sıra uzayla ilgili birçok detayı da bulmak mümkün. Çalışanlar da bu konseptle uyumlu eşyalarıyla ajansa “cuk oturmuş” vaziyette.

Toplantı odası, ajansın da merkezini oluşturuyor.

Yıldız Savaşları’nda öne çıkan figürler ve araçlar yerel ögelerle (misal muhabbet kuşu oyuncağı) harmanlanıyor.

Muhabbet kuşları, uzay mekiğinde.

Son yılların en eğlenceli akseuarı olabilir.

Ofis içerisinde pilates toplarını sandalye olarak kullanan da var, ofise bisikletle gelen bir ajans çalışanının bisikleti de var. Sadece ajans değil kurumsal şirketlerin de son zamanlarda olmazsa olmazı PlayStation köşesi Dwarf Planet’te de yerini alıyor.

 

İç mimarinin özellikle çalışanlar için önemli olduğunu söyleyen ikili, “Ajans çalışanları çok esnek çalışıyor ve içerideki herkesi mutlu etmek gerek. Aramıza kattığımız herkesle uzun vadeli bir bağ kurmak istiyoruz. Onların dükkanıymışçasına çalışmalarını istiyoruz” diyor. Ajansta kreatif ekibin yanı sıra aplikasyonlarla ilgilenen ayrı bir bölüm olduğunu belirten Varol, her bir grubun uyumla çalıştığını vurguluyor.

Bu yazı Campaign Türkiye Şubat 2015 sayısında Yiğit Can Kaytmaz imzasıyla yer almıştır.