artwork

Medya takibi pazarına yeni oyuncu: BuzzCovery

7 yıl önce

0

Hollanda merkezli Byelex firmasının haber odaklı marka ve sektör analiz çözümü olan BuzzCovery, Türkiye’de Faselis Veri Teknolojileri tarafından pazara sunuldu. Pazardaki diğer medya takip çözümlerinden farklı olarak önceden anahtar kelime tanımlaması yapmaya gerek olmuyor. İstenilen kelime veya kelime grubu belirlenen tarih aralığında aranabiliyor. Sonuçlar ve analiz raporu ise aynı anda kullanıcı ekranına yansıyor.

4 bine yakın haber sitesini takip eden ve veritabanına her ay Türkiye’den 200 bin yeni haber sayfası eklenen BuzzCovery sadece kurumsal iletişim departmanlarının değil kurumların satış ve pazarlama departmanlarının da günlük operasyonları sırasında kullanabilecekleri bir ürün. BuzzCovery sayesinde pazarlama ve satış departmanı çalışanları kendi markaları ile birlikte rakip markalar hakkında medyada neler konuşulduğunu, sektörlerinde hangi konuların öne çıktığını anlık olarak takip edebiliyor.

Müşterilerinin kendilerinden uzun süredir medya takibi konusunda da bir çözüm sunmalarını talep ettiklerini söyleyen Faselis Türkiye Genel Müdürü İlknur Altın Ünaç, BuzzCovery ile müşterilerine hızlı, esnek ve düşük maliyetli bir çözüm sunduklarını belirtti. Ünaç sözlerine “Piyasadaki medya takip çözümleri ne yazık ki ne hız olarak ne de kullanıcı arayüzü açısından Faselis’in hızlı ve işlevsel arayüzüne alışık kullanıcılarımızı tatmin edecek durumda değildi. Bu nedenle özellikle Bigdata konusunda uzman olan Byelex’in çözümü olan BuzzCovery’i Türkiye’de satışa sunmaya karar verdik.” diye devam etti.