McLuhan ve teorileri animasyonla anlatılıyor

7 yıl önce

0

Daha 1960’larda henüz dünya üzerinde hiç kimse Twitter veya Facebook gibi platformlardan haberdan değilken iletişim kuramcısı Marshall Mcluhan, medya araştırmalarında önemli yere sahip olacak bir öneride bulunuyor.

Her iletişimcinin mutlaka incelemesi gerek The Medium is The Message kitabından ilham alan Daniel Savage, Marshall McLuhan’ı ve teorisini anlattığı kısa bir animasyon hazırladı.

Look-See videomu gören Al Jazeera’den bir yapımcı benimle iletişime geçerek farklı felsefeciler hakkında animasyonlar hazırlamayı düşündüklerini söyledi” diye açıklayan Savage “Yaptığım girişime oldukça açıktılar ve mesajın hiç beklenmeyen açılarla ve geçişlerle basitçe açıklanmasını istediklerini söylediler” diye ekliyor. Bunun üzerine de tüm dikkati şekillere vermek ve içeriği soyut olarak yansıtmak için yapımcılara noktalı desen kullanmayı öneriyor.

Animasyon filmini ise aktivist Alex Chow seslendiriyor. Savage, profesyonel bir oyuncu yerine bir aktivistle çalışmanın animasyonun hazırlanma aşamasında, özellikle zamanlamayı ayarlamada güçlük yarattığını da paylaştı.

Animasyon filminin arkasındaki fikir McLuhan’ın “the medium is the message” (araç iletinin kendisidir) sözlerini canlandırmak ve Savage’e göre bu sözlere dikkat çekmenin şu an “tam zamanı”.

Künye
Yönetmen ve Animatör Daniel Savage
Anlatıcı Alex Chow
Yapım The Listening Post
Müzik Flako

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...