artwork

Markalar, Onur Ayı kutlamalarına katılıyor

7 yıl önce

0

ABD’nin New York şehrinin Greenwich Village bölgesinde yer alan Stonewall Inn adlı bir bara polisin 28 Haziran 1969’da yaptığı baskının doğurduğu Stonewall ayaklanmaları, her sene Haziran ayında anılıyor. Onur Ayı adı altında gerçekleşen kutlamalara markalar bu yıl da katıldı.

LGBTİ’ler hakkındaki konuların gittikçe daha fazla yaygınlaşmasıyla modadan teknolojiye pek çok marka gökkuşağı renklerini ürünlerine taşımaya başladı. Aşağıda bunların bir kısmını görebilirsiniz.

Nike, “Be True” adını verdiği yeni koleksiyonuyla sporun evrensel olduğunu vurgulamayı amaçlıyor ve bu sene de Cortez modelini gökkuşağı temasıyla piyasaya sunuyor.

Nike’ın orijinal Be True kampanyası 1985 senesinde başladı ancak o dönem LGBTİ Onur Ayıyla hiçbir bir ilgisi yoktu. Kampanya, kolej sporları fanlarının ve atletlerin kendi okullarının rengini taşıyabilecekleri orijinal spor ayakkabıları üretmeyi amaçlayan bir program olarak başladı. 2012 yılında da Nike, Be True koleksiyonunu evrimleşmiş ve yenilikçi bir biçimde yeniden başlattı.

Bunun yanında Nike, LGBTİ’lere destek vermek için yeni bir Flyknit Racer serisini piyasaya sunacak. Siyah-beyaz ağırlıklı olan bu modelin Swoosh logosu gökkuşağı renklerinde ve dilinde Be True logosu bulunuyor.

Twitter, geçen sene gökkuşağı rengindeki kalp pridemoji’sini piyasaya sunmuştu. Bu sene sosyal medya ağı, pastel pembe ve mavi tonlardaki trans bayrağın pridemoji’sini de kullanıcılara sunuyor. Yeni kalpler, #LoveIsLove, #Pride2017, #PrideMonth ve #PrideIsHappening hashtag’leri ile beraber ortaya çıkacak.

Instagram, beş LGBTİ sanatçısı tarafından hazırlanan altı adet çıkartmayı Hikaye’ye ekledi.

Levi’s, uzun süredir LGBTİ haklarına verdiği desteği hazırladığı kampanyalarla gösteriyor. Marka, hem Onur Ayını anmak hem de bağışta bulunmak adına bu sene Pride koleksiyonunu piyasaya sunuyor. Satışlardan elde edilen gelirler de Harvey Milk ve Stonewall Community kurumlarına bağışlanacak. Tişörtlerden iç çamaşırlarına kadar farklı ürünlerin yer aldığı koleksiyonda LGBTİ teması kullanılmış.

Converse, LGBTİ’lere saygı duruşunda bulunarak çeşitli Chuck Taylor All Star modellerinden oluşan özel Pride koleksiyonunu piyasaya sundu.

“Yes To All” adındaki koleksiyonun arkasındaki fikir, cinsel yönelimi veya kimliği her ne olursa olsun herkesin istediği gibi yaşamaya özgür olduğu mesajını vermek. Canlı renklerde sunulan ayakkabılar, farklı detayların yanında gökkuşağı motiflerine de sahip.

Bu koleksiyondan elde edilen kazanç, tüm dünyadaki lezbiyen, gey ve transseksüel gençlere destek veren It Gets Better ve The Happy Hippie Foundation organizasyonlarına bağışlanacak. Bu desteğe katkı sağlamak isteyenler The Converse Pride koleksiyonuna markanın web sitesinden ulaşabilir.

Google, her sene olduğu gibi bu yıl da Onur Ayı kutlamalarına katılıyor. Arama motorunda “pride month” veya gökkuşağı bayrağının tasarımcısı olan “Gilbert Baker” yazdığınızda karşınıza gökkuşağı desenli sayfa çıkıyor.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...