Lego, yeni bir şirket yapısıyla büyümeyi planlıyor

7 yıl önce

0

Oyunlarda, filmlerde ve eğlence parklarında yatırımlarını ikiye katlamayı amaçlayan Lego, oyuncakların ötesinde büyümesini sağlayacak yeni şirket yapısını başlatıyor.

Eğlence, eğitim ve medya alanlarında gittikçe daha fazla kendini gösteren Lego, gücünü desteklemek amacıyla tasarladığı yeni bir oluşumunu kuracağını açıkladı.

Lego Group başkanı Jørgen Vig Knudstorp, yeni şemsiye grubunu başkan yardımcısı, aynı zamanda Lego’nun kurucusu Ole Kirk Christiansen’in torununun oğlu Thomas Kirk Kristiansen ile beraber çalışarak yönetecek. Lego Group’un başkanlığına da CCO’su Bali Padda geçecek.

The Brand Group, nerde olursa olsun Lego markasının yönetimine destek olacak. Bu, Merlin Entertainments’a ait oyun oynayarak öğrenme aktivitelerinin tanıtımını yapan Lego Foundation’ı ve Legoland eğlence parkını içeriyor.

Son on yılda, marka oyunlarda ve filmlerde büyük bir duruş da sergiledi. 2014 yılında çıkan “Lego Filmi”, dünya çapındaki gösterimlerden 469 milyon dolar kazandı. Ardından da devamı ve üç tane spinoff’u çıkması tasarlanıyor.

Marka, 2005 yılında “Lego Star Wars” video oyunuyla başlayarak "Batman", "Harry Potter", "Pirates of the Caribbean" ve "Indiana Jones" ortak markalı video oyunlarını da piyasaya sürdü.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...