artwork

Kristal Elma 2. gün özeti

9 yıl önce

0

Kristal Elma’nın ikinci gününde de gündemde yaratıcılık, hikaye anlatımı ve veri vardı.

2. günün merakla beklenen iki ismi TBWA global CEO’su Troy Ruhanen ve Leo Burnett Global CEO’su Tom Bernardin’di.

Troy Ruhanen, TBWA’in Disruption Live felsefesi ve platformununun ajansa katkılarının yanı sıra, ajansların ilişki ve hizmetten öte ürüne odaklanmalarının değişen dünyada başarılı işler yaratma konusunda taşıdığı öneme dikkat çekti.  Ruhanen’in konuşmasının detayları için:

Tom Bernardin’in gündeminde ise yaratıcılığın önemi vardı. Leo Burnett’in 80 yıllık tarihinde her zaman yaratıcılığın gücünü kullanarak iş geliştirmeyi kendilerine görev edindiklerini vurgulayan Bernardin, ödül kazanan işlerin %87’sinin kalitatif ve kantitatif anlamda markaların ve tüketicilerin de ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti ve “Palette parlayan pazarda da parlıyor” yorumunu yaptı.

Çözüm: hikaye anlatımının basitliğinde

Liquid Thread Global Başkanı Olivier Gers ise günün ilgi çeken konuşmacılarındandı. “Günümüzün Karmaşık Dünyasında Hikaye Anlatımı ve İçerik” başlıklı oturumda Gers, hikaye anlatımının marka iletişimindeki önemine değindi. “Bizler duygusal varlıklarız. Kararlarımızın %75’ini duygularımız, %25’ini aklımız belirliyor” diyen Gers, reklamcılığın önündeki sorunların aşılması için çözümü hikaye anlatıcılığının basitliğinde bulduğunu belirtti.

Konuşmasının detaylarına ulaşmak için:

 “Küçük Büyük-Veri”

Foursquare’in Kreatif ve Strateji Direktörü Swen Graham, “Küçük Büyük-Veri” adlı oturumunda ilgi çekici cümleler kurdu. “Yaratıcılık, tek bir departmanın ya da sektörün meselesi olamaz. Yaratıcılık bir zihniyet, tavır meselesidir ve optimist problem çözücülüktür diyen Graham, “Büyük data pazarlama platformlarına eklendiğinde birçok kreatif grubun (ki ben buna kreatif kartel diyorum) koltuğu sallanacak” yorumunda bulundu. Swen Garham’ın konuşmasından çarpıcı başlıklara şuradan ulaşabilirsiniz:

Yüce Zerey’in Yeni Tüketicinin Zihnini Yeniden Kodlamak başlıklı konuşması da günün ilgi çeken oturumlarındandı. Zerey oturumuna ihtiyaçlar hiyerarşisine değinerek başladı ve Wi-Fi’nin, siber güvenliğin ve sosyal medyada varlık göstermenin fiziksel ihtiyaçlar kısmına eklemlendiğini söyledi. Tüketiciye ulaşmanın sırrının her anlamda okumak olduğunu söyleyen Zerey: “Tüketicinin kültürünü, ilgi alanlarını, beğenilerini ve beğenmedikleri iyi kavrayarak buna göre strateji oluşturmalıyız” dedi. Yüce Zerey’in konuşmasına ulaşmak için:

Rose’dan Simon Elliot ve Garry Blackburn, Yeniden Markalama Sanatı oturumunda bir markanın uzun yıllar hayatta kalabilmesi için dijital devrime değişen tüketici profiline uyum sağlamanın gerekliliğini vurguladı.

Onedio’nun kurucusu ve COE’su Kaan Kayabalı dijital içerik pazarlamasının başarılı olabilmesinin toplumun psikolojisini anlamakla alakalı olduğunu belirtti.

Gerek Türkiye’de gerekse Kristal Elma’da  kadın-erkek eşitsizliğini masaya yatıran KAGİDER oturumunda, Türkiye’den ve dünyadan manzaralar ele alındı.

Türkiye’de tarımda kadın temel olduğu ve kadını nasıl bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapılan oturumda bununla beraber finans sektörüne kadının nasıl katılabileceği de tartışıldı. Kadın girişimcilerin çevre etkisini önemsememesi, risk alması ve cesur olması gerektiğinin özellikle altını çizen panel katılımcıları kadınlara, “girişimci olmak için illa kendi işinizi kurmanıza gerek yok, çalıştığınız yerde de girişimci olabilirsiniz” mesajı verdi.