artwork

Koç Üniversitesi, “Online Diyabet Eğitimleri”ne başladı

7 yıl önce

0

Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bölümü, “Online Diyabet Eğitimleri”ne başladı. 2017 yılı Kasım ayına kadar devam edecek olan eğitimlerin ilki, 14 Kasım Dünya Diyabet günü kapsamında düzenlendi.

Prof. Dr. Şükrü Hatun

“Okulda Diyabet Bakımı: Ailelere, öğretmenlere, okul hemşirelerine ve servis şoförlerine düşen görevler” başlıklı eğitim programında çocuklarda görülen diyabetin % 95’den fazlasının Tip 1 diyabet olduğunu aktaran Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bölümü’nden Prof. Dr. Şükrü Hatun, “livepublic.vkvhealth.org adresinden canlı ya da sonrasında kayıt üzerinden izlenebilecek eğitim programları başlattık. Bu eğitim programında her ay bir konu ele alınacak. Bu programla, Tip 1 diyabetli çocuklar ve ailelerine en yeni bilgileri sunmanın yanı sıra ülke çapında diyabetliler arasında bir etkileşim platformu kurmayı amaçlıyoruz,” dedi.

Online çocuk diyabet eğitim platformu

livepublic.vkvhealth.org adresi üzerinden takip edilmesi planlanan eğitim programında, her ay bir konu ele alınması planlanıyor. Bu programla, Tip 1 diyabetli çocuklar ve ailelerine en yeni bilgileri sunmanın yanı sıra ülke çapında diyabetliler arasında bir etkileşim platformu kurmayı amaçlanıyor.

Eğitim programları kapsamında gelecek dönemde, “Karbonhidrat sayısı niçin gerekli? Yağları ve proteinleri de saymak gerekli mi?”, “Yapay pankreas ne kadar yakın? Türkiye’ye ne zaman gelecek?”, “İnsülin pompa tedavisi ve kan şekeri ölçüm sistemlerinde yenilikler”, “Tip1 diyabetli bir profesörün yaşam deneyimleri”, “Diyabetli bir çocuk annesinin deneyimleri ve önerileri” ve “İnsülin enjeksiyonu sanıldığı kadar basit mi? Sık yapılan hatlar ve yeni teknolojiler” gibi konu başlıkları ele alınacak.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...