artwork

İnternette bir dakikada neler oluyor?

12 yıl önce

0

İntel’in hazırladığı rapora göre, dünya çapında kullanıcıların mobil cihazlara ve ağ üzerindeki video paylaşım sitelerine yönelik ilgisi, ağ altyapısının önemini çok net biçimde gözler önüne seriyor. Mobil cihazlar, sosyal medya ve lokasyon uygulamaları, müzik veya viral video yayını gibi nimetlerden yararlanabilmemiz için sağlam bir ağ altyapısının desteklediği hızlı bir veri akışı gerekiyor.

Şu anda tek bir dakikada global IP ağlarında neredeyse 640 Terabyte’lık veri hareket ediyor. Artan akıllı telefon ve sosyal ağ uygulama kullanımı bu veri dalgasından çok daha fazlasının yaklaştığını işaret ediyor. Günümüz veri hacmi, ağ sağlayıcıları bant genişliğine karşı doymak bilmez bir açlıkla baş etmek durumunda bırakıyor. Gelecekte bu talebin çok daha büyük boyutlara gelmesi bekleniyor. Halihazırda ağa bağlı cihazların sayısı küresel nüfusla başa baş giderken 2015 yılında bu sayının nüfusun iki katına ulaşacağı öngörülüyor.

İntel’in hazırladığı rapora günde internette bir dakikada 20 kişi kimlik bilgilerini çaldırıyor, 47,000 uygulama indiriliyor, Google’da 2 milyonun üzerinde arama yapılıyor…

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...