artwork

Intel’den “Make It Wearable” Yarışması

10 yıl önce

0

Intel, giyilebilir teknolojiler alanında yenilikçiliği teşvik etmek ve bu alanda yeni deneyimler yaratılmasına destek olmak için “Make It Wearable” adlı yarışmayı başlattı. Bu yarışmayla Intel, yeni fikirlere ilham veriyor ve seçilecek fikirlerin sahiplerine mentorluk desteği vererek prototip oluşturmalarını sağlıyor. 2014 yılı Kasım ayına kadar sürecek olan yarışmada proje sahiplerine, sektörün tanınmış isimleriyle bağlantı kurma olanakları da tanınıyor.

 

Make It Wearable Yarışması, “Vizyoner kategori” ve “Geliştirme kategorisi” başlıkları altında iki kategoride düzenleniyor. Geliştirme kategorisinde ayağı yere basan ve hayata geçirilebilecek iş fikirlerini bekleyen Intel, Vizyoner kategoride herkesi bu alanda gerçek olabilecek ya da şu an sadece hayal olarak gördükleri her türlü fütürist fikri, hayallerini sınırlamadan paylaşmaya teşvik ediyor.

Toplam nakit ödülü 1.3 milyon dolardan fazla olan “Make It Wearable” yarışmasında geliştirme kategorisinde birinci olacak projenin sahibi tam 500 bin dolar değerinde nakit ödül kazanacak. Aynı kategoride ikinci olan projenin sahibi 200 bin, üçüncü olan proje sahibi de 100 bin dolar ödüle hak kazanacak. İlk 10’a kalan projeler 50’şer bin dolar ödül alacak.

 

Vizyoner kategori:

Fütürist hayal ve fikirleri ödüllendirmek amacıyla oluşturulan bu aşamada, evrensel perspektifi değiştirme potansiyeli olan ve dünyayı anlamlı bir biçimde geliştirebilecek her türlü fikir kabul ediliyor. Bu kategoride gelen fikirler birbirinden bağımsız 5 turda toplanıyor. İlk turu geride kalan bu bölümde ikinci tur için başvurular 24 Mart 2014 tarihinde başlıyor.

Vizyoner kategoride seçilen yarışmacılar şunları kazanacak:

1. Her turun birinci seçilen fikir sahibi, 5 bin dolar para ödülü kazanacak.

2. Kişisel hikayeleri online olarak yayınlanacak.

3. Make It Wearable ödül töreni gala gecesine davetiye kazanacaklar.

4. San Francisco’ya 2 kişilik seyahat paketi – 4 gece San Francisco’da konaklama

 

Geliştirme kategorisi:

Geliştirme kategorisine katılacak proje sahiplerinin; faydalı kullanım, estetik, pil ömrü, güvenlik ve gizlilik gibi alanları dikkate alarak; moda, sağlıklı yaşam, eğitim, çevre, güvenlik ve sosyal yaşam kategorilerinde giyilebilen, takılabilen ya da herhangi bir cihaza ya da aksesuara gömülebilen sensör ya da giyilebilir cihazlar geliştirmeleri bekleniyor.

Bu aşamada, giyilebilir teknolojiler alanında gerçeğe dönüşebilecek, yaratıcılığı ve tasarımı uygulama ile birleştiren iş fikirleri değerlendirme kapsamına alınacak. Bu aşama için başvurular, 13 Mayıs 2014 tarihinde kabul edilmeye başlanacak.

Seçilen proje sahiplerinin kazanacakları şunlar:

1. Program boyunca mentorluk ve yönlendirme desteği

2. İş, tasarım ve teknik geliştirme desteği

3. Yoğun eğitim süreci

4. İlk 10 proje sahibi 50’şer bin dolar

5. Birinci olan proje sahibi, 500 bin dolar büyük ödülün sahibi olacak.

 

Ayrıntılı bilgiye www.makeit.intel.com adresinden ulaşılabiliyor.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...