artwork

Instagram’dan markalara özel e-ticaret yeniliği

7 yıl önce

0

Instagram, markalar açısından şu anda test aşamasında olan yeni bir uygulama başlattı ve bu uygulamayla markaların ürünleri fotoğrafta etiketlenebilecek.

Şimdilik organik gönderiler üzerinden test edilen yeni özellikle birlikte, kullanıcıyı markaların resmi sitelerine yönlendiren birçok markanın ürünleri etiketlendi. Beta sürümü sınırlı sayıda kişiler tarafından kullanılan yeni özellik test aşamasında başarılı olursa herkesin kullanımına sunulacak.

Instagram’dan James Quarles’ın yaptığı açıklamaya göre şirketin test aşamasında cevap aradığı üç soru var:

  • Etiketleri keşfetmek ne kadar kolay?
  • İş için yaratılan bu uygulamaya ne kadar paha biçilecek?
  • Kullanıcılar uygulama hakkında ne hissedecek?

Quarles bazı Instagram kullanıcılarının paylaşılan gönderilere sadece hızlıca bakıp geçtiklerini söylüyor. Yeni uygulamayla alışveriş yapmak istemeyen kullanıcılara zorla bir şey sunulmayacak. Sadece alışveriş yapmak isteyenlerin ilgili yerlere tıklayarak adımları takip etmesi yeterli olacak.

Instagram’ın beta sürümünde olan bu özelliğinden yararlanan Kate Spade’in CMO’su Mary Beech, e-ticaretin alım satımın yüzde 20’sini kapladığını söylüyor ve bunun mobilde gittikçe daha da arttığını sözlerine ekliyor.

Instagram’ın rolünün iş hayatında daha da artacağını düşündüğünü söyleyen Quarles, tüm bunların ürün kataloğuna benzediğini söyleyerek bu durumun işleri kolaylaştıracağının mesajını da verdi.