artwork

Instagram Stories, Snapchat’e rakip oldu

8 yıl önce

0

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram yüklenen fotoğrafların sadece 24 saat kalıp sonra silineceği yeni özelliğini başlattı ve uygulamayı gören birçok kişinin kafasında aynı soru oluştu: Snapchat’e oldukça benzemiyor mu?

Instagram akışınızın en üstünde bulunan ‘stories’ (hikaye) kısmı yuvarlak avatarlarla kendini sayfanın genelinden ayrı tutmayı başarıyor ve buradaki avatarlardan birine tıkladığınızda siz müdahale etmediğiniz sürece fotoğraf ya da videolar arka arkaya oynatılıyor (Evet, tıpkı Snapchat’te olduğu gibi).

Instagram’da da Snapchat’te olduğu gibi hikayeye mesajla cevap verilebiliyorsunuz ve yolladığınız mesaj DM’e düşüyor. Aynı zamanda hikayeye koyduğunuz görsele kimin baktığını da görebiliyorsunuz. Instagram hesabınız herkese açıksa hikayeniz de herkes tarafından görüntülenebiliyor.

Instagram’ın Snapchat’ten farklı olarak sunduğu en güzel özelliklerden biri ise hikayenize koyduğunuz fotoğrafı beğendiğiniz takdirde paylaş butonuyla bu fotoğrafı normal Instagram fotoğrafı gibi yayınlayabilecek olmanız.

Hikayenin atlamadığı bir diğer detay da fotoğraflar üzerinde çizimler yapabilmek olmuş. Tıpkı Snapchat’te olduğu gibi Instagram’da da o an çektiğiniz fotoğraf üzerinde kalem ve renk seçenekleriyle çizimler gerçekleştirebiliyorsunuz.

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...