artwork

Instagram, nefret söylemine karşı yeniliklere devam ediyor

7 yıl önce

0

Instagram, geliştirdiği yeni araçlar sayesinde nefret söylemlerinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Bu güncelleme Facebook, Twitter ve YouTube’un tehlikeli içeriklere karşı daha sert bir tutum takınmalarının ardından gerçekleşti.

Eylül ayında Instagram, yorumlardaki anahtar kelimeleri seçerek elemelerini sağlayan bir nefret söylemi filtresi sundu. Bir süredir de şirket kullanıcılarına yorumları tamamen kapamalarını sağlıyor.

Instagram’ın kurucu ortağı ve CEO’su Kevin Systrom, blog sayfasında platformu kullanıcılar için daha güvenli kılmak adına geliştirdikleri yeni araçları paylaştı. Bu yeni güncelleme sayesinde kullanıcıların kişisel paylaşımlarında yorumları kapatabileceklerini de paylaştı. “Yorumlar, Instagram’da en fazla konuşmanın gerçekleştiği yerde oluyor” diyen Systrom, “genelde olumlu olsalar da her zaman nazik veya hoş olmuyor,” diye ekliyor.

 

Güncellemenin bir parçası olarak kullanıcılar, kişisel hesaplarındaki takipçilerini takipçiler listesinden kaldırabilecek. Bundan önce kullanıcıların çıkarmak istedikleri takipçileri önce engellemeleri gerekiyordu. Şimdi engellemelerine gerek kalmadan doğrudan onları kaldırabiliyorlar.

Güncelleme aynı zamanda kişilerin kendine zarar verme niyetini sezdiğiniz paylaşımlarını anonim bir şekilde bildirmenize imkan verecek. “Önemsediğiniz birinin kendine zarar vermeyi düşündüğünden şüpheleniyorsanız eğer, bunu isim vermeden bildirebilirsiniz” diyen Systrom, “bunun üzerine biz de arkadaşınızın gerekli yardımı sunan kurumlarla bağlantıya geçmesini sağlayacağız.”

Platform aynı zamanda yorumları bir kalp ikonuna tıklayarak beğenme özelliğini de getirdi.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...