artwork

Instagram akışınızdaki değişikliğe hazır olun

8 yıl önce

0

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, ana sayfa akışında değişiklik için hazırlıklara başladı.

Kullanıcıların çok daha kişiselleştirilmiş bir akışa sahip olmaları için testlere başlayan ağ, Facebook‘un ana sayfa akışını örnek alıyor. Instagram kurucusu Kevin Systrom‘un yaptığı açıklamaya göre kullanıcılar paylaşımların ortalama %70‘ini kaçırıyorlar. Bu da belki de önem verdikleri paylaşımları göremedikleri anlamına geliyor.

Şu anda 400 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram’ın %70′inden fazlası ise ABD dışında ve saat farklılıklarından dolayı kronolojik bir şekilde sıralanan paylaşımların çoğu kullanıcılar tarafından kaçırılıyor.

Facebook akışlarımızda gördüğümüz bir sıralamayla paylaşımları görmemizi sağlamaya çalışan ağ; kullanıcıların ilgi gösterdikleri ve daha çok etkileşimde bulundukları sayfaların paylaşımlarını sıralamak için test çalışmalarına başladı. Instagram, birkaç gündür paylaşım zamanının konumunu ve formunu değiştirerek dikkatleri çekmişti.

Kronolojik düzenden vazgeçenlerden bir diğeri de Twitter‘dı, Twitter kullanıcılarına isterlerse kronolojik sıralama seçeneği sunsa da Instagram’dan henüz bu yönde bir sinyal gelmedi.

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...