artwork

İllüstrasyonlu kampanyalar ile başarı elde eden markalar

7 yıl önce

0

Son zamanlarda markaların kampanyalarında çok fazla illüstrasyon kullandıkları söylenemez. Ancak ustaca hazırlandıkları takdirde illüstrasyonlu çalışmalar, reklam ve pazarlama kampanyalarının öne çıkmasını sağlamada çok etkili olabiliyor.

Bazı markalar illüstarsyonlar kullanarak hazırladıkları kampanyalarla hedef kitlenin dikkatini çekmeyi ve olumlu geri dönüş almayı başardılar. Designer Daily de size ilham verebilmek için markalaşmada illüstarsyonların yaratıcı bir şekilde nasıl kullanılabileceğini gösteren bu örnekleri bir araya getirdi.

Bu örneklerden biri, 2016 broşürlerindeki göz alıcı illüstrasyonları hazırlamak için Altavia ile iş birliği gerçekleştiren seyahat şirketi Kuoni. Kampanyada dünyanın en gözde yerlerini göstermek için açık ve çarpıcı renkler kullanıldı. Bu sayede marka dikkat çekmeyi başardı ve bu da satışlarını olumlu etkiledi.

Dünyanın en bilinen markalarından biri olan Mercedes de iyi geri dönüş alan illüstrasyonlu bir kampanya yayınladı. Marka, hazırladıkları renkli ve çarpıcı kampanya ile hedef kitlesini şaşırtmayı başardı. Çalışmanın amacı Mercedes Benz’i zıtlıkların uyumu olarak resmetmek; Bir tarafta teknolojik yenilikler varken, diğer tarafta tasarım ve tutku var.

Nike da bir diğer dünyaca tanınan ve kampanyalarında illüstrasyonları etkili bir şekilde kullanmayı bilen bir marka. Aslında Nike geçmişteki kampanyalarında da pek çok kez illüstrasyon kullandı. İnternette küçük bir arama yaptığınızda bile Nike’ın birçok illüstarsyonlu kampanyasına denk gelebilirsiniz. Hedef kitlesini iyi tanıyan Nike, ürünlerini tanıtmak için çalışmalarında sıklıkla “sokak sanatını” kullanıyor. Genç kitleye hitap eden ürünler sunan marka karmaşık reklam kampanyaları kullanmak yerine illüstrasyonlu kampanyalar kullanarak daha fazla yarar sağlamayı başarıyor.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...