artwork

IAB Türkiye “İnternetle Güçlü Kobi” semineri gerçekleştirildi

8 yıl önce

0

42 ülkede faaliyet gösteren IAB (Interactive Advertising Bureau)’nun Türkiye merkezi IAB Türkiye’nin, KOBİ’lerin interneti daha verimli kullanması için geliştirdiği re-KOBİ Eğitim Platformu kapsamında tasarlanan “İnternetle Güçlü KOBİ” seminer dizisinin dördüncüsü, Demirören Medya sponsorluğu ile 3 Şubat’ta Adana’da, Adana Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

Seminerde KOBİ’lere, internetin iş yaşamına, reklamcılık ve pazarlama faaliyetlerine etkileri interaktif sunumlarla anlatıldı. Türkiye’nin Dijital Fotoğrafı, Dijital Medyada Reklam, Dijital Medya Planlaması, Video Reklamcılığı konuları ve son olarak da dijital başarı öyküleri KOBİ’lerle paylaşıldı. Ayrıca, IAB Türkiye tarafından KOBİ’lere yönelik uzaktan eğitim platformu olarak tasarlanan ve sınırsız fırsatlarla dolu bir dünyanın kapılarını açan re-KOBİ Eğitim Programı ile ilgili bilgilendirme yapılarak, KOBİ’lerin bir tıkla markaları için dijital dünyanın imkânlarından nasıl faydalanabilecekleri vurgulandı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan IAB Türkiye Genel Koordinatörü Aygen Tezcan şu bilgileri verdi: “Nasıl ki basın artık dijital ortama taşındı, yakın gelecekte televizyon da dijital ortama taşınacak. Yapısı gereği açık hava reklamları dışında, tüm reklam çalışmalarını artık dijital ortamlarda göreceğiz.  Dijital her şeye hakim duruma gelecek. Dijital reklam sektörü çok hızlı büyüyor. Dijital reklam yatırımları da bunun en büyük göstergesi. Türkiye’deki dijital reklam sektörü her yıl tüm reklam pazarındaki büyüme ortalamasının birkaç katı üzerinde ve çift haneli rakamlarla büyüyor.  %20-25 bandında yaşanan bu büyümeyle dijital, 2014 yılı itibari ile TV’den sonra ikinci reklam mecrası durumuna geldi ve bu konumunu önümüzdeki senelerde de arttırarak korumasını bekliyoruz” dedi.

Tüketicilerin de üretim süreçlerine katıldığını belirten Tezcan: “Mediascope 2012 Araştırması’na göre Türkiye’deki internet kullanıcılarının %63’ü markaların online iletişiminin marka kararını etkilediğini düşünüyor, %55’i sosyal medyada takip ettikleri markaları satın alıyor ve internet kullanıcılarının %52’si TV seyrederken aynı zamanda internette dolaşıyor” bilgisini verdi.

Tezcan’ın konuşması “Kobiler için dijital mükemmel bir araç. Çünkü bir KOBİ’nin tek başına televizyonu veya yazılı basını kullanması oldukça yüksek maliyetli olabiliyor. Dijital KOBİ’lere nokta atışı yapabilecekleri sonsuz imkânlar sunuyor. Dijitalde, KOBİ’lerin hedef kitleleri ile buluşmasına katkı sağlayan çok çeşitli yöntemler var. Ayrıca doğası gereği çok teknoloji içeren bir alan olduğu için mutlaka uzmanından destek alarak ilerlemelerini tavsiye ederim” sözleriyle son buldu.

Sahibinden.com Reklam Satış Genel Müdür Yardımcısı Banu Barbarosoğlu, “Dijital Medyada Reklam” başlıklı konuşmasında, dijital medyada reklam formatlarına ve dijital reklamcılığın gelişimine değindi. Ayrıca, dijitali doğru planlamanın, doğru kontrolün ve bunların sonuçlarını doğru takip etmenin önemini vurguladı. Ardından, pazarlama iletişimi danışmanı Çağan Çağlar “Dijital Medya Planlaması” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Çağlar, dijital medyada mecra seçimi ve planlama, hedef kitle belirleme, dijital reklamın etkinliği ve ölçülmesi konularına değindi. ‘’Video Reklamcılığı’’ konusunda ise Nokta Müşteri Direktörü Tuna Gürel, online video tüketiminin mobil cihazların da yaygınlaşması ile her geçen gün arttığını belirterek katılımcılara video reklam formatları hakkında bilgi verdi.

Seminerin son bölümünde, Kariyer.net Anadolu Birim Müdürü Didem Arıkan “Dijital Sektörde İnsan Kaynakları Yönetimi” konulu sunumuyla, işverenlerin gençlere internet sayesinde nasıl daha kolay ulaşılabildiklerini anlattı. Digital Partners Ajans Başkanı Tunç Günbey ise katılımcılarla yerel markaların dijitaldeki başarı öykülerini paylaştı.