artwork

IAA Türkiye’nin yeni yönetim kurulu toplandı

11 yıl önce

0

76 ülkede üyesi bulunan, pazarlama iletişiminin tüm taraflarına içinde yer veren, Birleşmiş Milletler’e ve Avrupa Birliği’ne akredite, dünyanın tek küresel pazarlama iletişimi derneği IAA’in Türkiye bölümünün olağanüstü genel kurulda seçilen yeni yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı. Tüzükte yapılan değişikliklerle reklam, reklamveren ve medya dünyasından daha geniş bir katılımla oluşturulan yeni yönetim kurulunun başkanı Caner Tunaman, bireysel üyelerin yanı sıra önde gelen uluslararası medya kuruluşlarının, reklamverenler ve ajans gruplarının, ayrıca Avrupa Reklam Standartları Birliği, Dünya Reklamverenler Federasyonu gibi çok önemli meslek kuruluşlarının IAA’in  global kurumsal üyeleri olduğunu belirtti. Tunaman,  IAA’in ana amaçlarından olan reklamın itibarının ve standartlarının yükseltilmesi;  ülke ekonomisine büyük katkısının anlatılması; ticari iletişim özgürlüğünün ve tüketicinin seçme hakkının geliştirilmesi; pazarlama iletişimi eğitiminin uluslararası bir standarda oturtulması; özdenetim sistemlerinin daha da geliştirilmesi için çalışacaklarını belirtti.

Yeni yönetimin ilk toplantısına davet edilen duayen reklamcı Nazar Büyüm, IAA’in misyonuna inanarak 40 yıl önce başlatılan süreci ve IAA’in sektörün merkezindeki rolünü anlattı. Halen IAA Dünya Yönetim Kurulu üyesi olan Faruk Atasoy,  hızla dünyaya açılan ve AB entegrasyonunu hedefleyen Türkiye’nin pazarlama iletişimi alanındaki yeni atılımlarında, özellikle Avrupa ve Orta Doğu ile ilişkilerde, IAA Türkiye’nin yeni yapılanmasıyla önemli bir rol oynayacağına inandığını söyledi. Yönetim kurulu üyesi Lale Saral Develioğlu, IAA’in sacayağın tüm taraflarını içinde bulundurmasının ve gençlik grubuna sahip olmasının sektör için çok önemli olduğunu vurguladı.

Toplantının kapanışında başkan Tunaman, yönetim kurulundaki görüşler doğrultusunda,  öncelikle büyüyen Türkiye oluşumu içinde küçük olan reklam pastasının büyütülmesi, sektördeki bazı tartışmaların giderilmesi, televizyonun yanında tüm reklam mecralarının da hak ettikleri değeri kazanmaları için çalışacaklarını söyledi. Bu amaçlarla,  örneğin Türkiye’deki tüm reklam mecralarını kapsayacak mukayeseli ve ortak bir ölçüm sistemi oluşturulması için çalışılacağı belirtildi. Bir başka önemli projenin de, reklam sektöründe büyük şikayet ve anlaşmazlıklara konu olan reklam prodüksiyon sahasında sektöre açıklık, güven, verimlilik ve ekonomi getirecek bir düzen ve sistemin oluşturulmasındaki çalışmalar olacağı açıklandı. Derneğin 15 yıldır gerçekleştirdiği Üniversitelerarası Reklam Yarışması’nın, yakında daha farklı bir uygulama ile başlatılacağı da açıklandı.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:

Cener Tunaman / Reckitt Benckiser
Cemal Noyan / İmaj TV
Zeynep Ayşe Gönenç / Show TV
Elif Bakiler / Mavi Jeans
Melek Şirin Tolga / Beyin Reklam
Emre Üçöz / IAA
Devrim Dinç / EMC Org. İletişim
Yeşim Doğukan / Swiss Hotel
Mustafa Seçkin / Unilever
İpek Zeren Suel / Coca Cola
Ayşe Sözeri Cemal / Hürriyet
Gizem Keçeci / Vodafone
Hidayet Karaca / Samanyolu TV
Kenan Tekdağ / Ciner Yayın Holding
Lale Saral Develioğlu / Turkcell
Mehmet T. Nane / Teknosa
Oğuz Yavuz / OMD
Özlem Akbayır / Arçelik
Serdar Erener / Alametifarika
Sevin Ergun / Satış Ofisi
Aslı Bleda / Medina Turgul
Ateş İnce / NTV

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Çağrı Bağatur / Bağatur Hukuk
Gökhan Gürşen / Nano DRM
Canan Özsoy / Youtholding
Faruk Kaptan / Ultra RPM
Burç Üstün / Evyap
Aylin Karakaş / DTV
Emre Sayın / Turkcell
Faika Yasemin Ergüder / Publicis Bold
Gökhan Mutlay / Cosmo Creative Event
İ. Ahmet Damgacıoğlu / Maslak Bilişim / Comscore
Kadir Can Erkıralp / Hiper Reklam
Murat Saygı / Satış Ofisi
Müge Kolat / İmaj TV
Alkan Eraltan / Ülker
Burak Tümer / Adwin Mobil Tanıtım
Demet İkiler / Group M

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...