artwork

Hikayenin konusu ölümü hak etmeli

9 yıl önce

0

MediaCom‘un global iş geliştirme strateji yetkilisi Jon Gittings‘in Cannes Lions 2015’teki oturumda söylediği üzere yüksek tüketici toplumlar The Walking Dead ile iyi düzeyde ilişkilendiriliyor.

Amaçlarının 360 derece canlandırlımış bir hikaye konusu yaratmak olduğunu vurgulayan Walking Dead yapımcısı David Alpert,”Bir karakterin nereden geldiği, nerede olduğu hakkında bir fikrimiz hep vardı ve bu gerçeklik çok önemli. Hikaye konularına saygıyla yaklaşmalıyız.Gerçek olabilmesi için hikayenin ölümü hak etmiş olması gerek.” şeklinde konuştu.

Dizideki başrol oyuncularından Normal Reedus en garip hayran anının bir kadının 200 metre öteden zombi yürüyüşüyle yanına gelmesi olduğunu açıkladı. Dizinin oyuncularının isimlerini vücutlarına meme yaratmak için dövmelerini yapan hayranlarla The Walking Dead hayran katılımının sonu yok.

Gittigns, ajansın en iyi 10 pazarda yaptığı The Walking Dead içeriğine yönelik 6 kültürel temalı analizini açıkladı: hiyerarşi, bireysellik, erkeksilik/kadınsılık, belirsikliz, pragmatizm ve müsamaha.

Sonuç olarak ortaya iki pazar kümesi ortaya çıkıyor. İlk küme, Amerika, Kanada ve İngiltere’yi içeriyor; ikinci küme is İspanya, Türkiye ve Brezilya’yı içeriyor.

İlk küme yüksek bireysellik ve mümaha skorları gösterirken ikinci küme pragmatizm de düşük ve belirsizliğe karşı yüksek direnç gösterdi. MediaCom yöneticisi ilk kümenin müstechen ve sansasyonel içerğie iyi tepki verdiğini ve ikinci küme için basit tercihlerin ve kısa dönem mutlakiyetin hoşlarına gittiğini söyledi.