Haritalarda daha fazla kadın isimleri yer alsın

7 yıl önce

0

BBDO New York, "Put Her on the Map" kampanyası ile sokakların ve işaretlerin isimlerini değiştirmeye girişti.

Şehirde bir tura çıkın ve bilmediğiniz yollardan geçin. Sokakların ve anıtların isimlerine dikkat ederseniz nerdeyse hepsinin erkek isimleri taşıdığını fark edeceksiniz. Bu, yalnızca Türkiye için geçerli bir durum değil dünyanın diğer ülkelerinde de aynı şeyle karşılaşmanız mümkün. Kadınların, dünya nüfusunun yarısından fazlasını oluşturmasına rağmen isimlerinin haritalarda temsil edilmemesi üzücü.

BBDO New York da, kadın konularını ve güçlendirilmesini ele alan Makers Conference’ta Pazartesi günü başlattığı bir girişimle bunu değiştirmeyi amaçlıyor. "Put Her on the Map" adındaki kampanya kurumları ve toplulukları yerel hükümetlerle, sokakların ve işaretlerin isimlerini değiştirmeleri adına görüşme yapmaları için teşvik ediyor.

BBDO girişimi desteklemek adına iş camiasındaki ilişkilerini güçlendirmeyi planlıyor. Pokemon GO ve Ingress’in yaratıcısı Niantic, Inc., “etkili kadınların tarihini, sanatını ve kültürünü” içeren düzenlenmiş bir parkur yapmaya girişti. Kullanıcılar, şirketin artırılmış gerçeklik bilgisi içeren lokasyon bazlı oyun uygulamaları sayesinde bu bilgiyle etkileşim içinde olabilecekler. Los Angeles’ın first lady’si Amy Elaine Wakeland de şehirde bu değişimleri gerçekleştirmek için bu girişimle ortaklık kuracak.

Kampanyanın sitesi halk tabanlı aktivizme uygun. Sokak ve park isimlerinin değiştirilmesi gibi konular genellikle yerel düzeyde yürütülüyor. Aynı zamanda, sitede bu sorunu detaylıca anlatan bir dakikalık bir video da bulunuyor. Genç kızlar, sokakların veya parkların onların isimlerini taşımasını istediklerini ifade ediyor. Bunun yanında, ziyaretçilerden #PutHerOnTheMap hashtag’i ile videoyu paylaşmaları isteniyor.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...