Hangi ajansta staj yapsam? – 4

7 yıl önce

0

Reklamcılık ve pazarlama alanında çalışmak isteyen üniversite öğrencilerinin ve yeni mezunların kafasını kurcalayan bir sorun olan "staj" meselesini incelemeye devam ediyoruz. Sektöre etkileyici bir başlangıç yapmak isteyen gençlerin nereye, nasıl, kime, hangi şartlarda başvurabilecekleri konusundaki kafa karışıklıklarını gidermek için ajanslara 6 soru sorduk:

1- Yaz dönemi için başvuru almaya ne zaman başlıyorsunuz? Ne kadar sürüyor ve staja gelen kişinin en az ne kadar kalması gerekiyor?

2- Kimler başvurabilir?

3- Hangi departmanlara stajyer alıyorsunuz? Bu departmanlara göre onlardan beklentileriniz neler oluyor? Nasıl seçiyorsunuz?

4- Bir stajyer sizin ajansınızda neler öğrenebilir?

5- Çalışma saatleriniz nasıl? (Düzenli veya düzensiz diyebilirsiniz)

6- Staj için nereye başvurabilirler?

Serimiz farklı ajanslarla devam edecek. Haberin birinci, ikinci ve üçüncü bölümlerine linklerden ulaşabilirsiniz.

Jeton İletişim

Galata İş Merkezi, Karaköy

1. Yaz dönemi ve kış dönemi olmak üzere stajyer alımlarımız 2 zamanlı oluyor. Ders günleri uygun olan birçok arkadaşımız kış dönemi boyunca da bizimle birlikte olabiliyor. Minimum 3 ay, maksimum 6 ay sürüyor bu birliktelikler.

2. Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan / mezun, iletişime ve pazarlamaya yeterince ilgili, hevesli arkadaşlarımız başvurabiliyor.

3. Grafik tasarım, video, müşteri ilişkileri gibi departmanlara stajyer alıyoruz. İçinde olacakları departmandaki görevlerle / mesleklerle ilgili merak ve sorumluluk duygusu gibi iki önemli beklentimiz oluyor. Adayımızın heyecanlı, araştırmacı ve dışa dönük kişilikte olması ajansa uyum sağlamasını kolaylaştırıyor.

4. İletişimin eğlence sektöründe nasıl çalıştığını, markaların ihtiyaçlarına nasıl çözümler sunulduğunu gözlemleyebilir, fikir süreçlerinde ve operasyonda aktif görevler alabilir.

5. İletişim, özellikle eğlence sektöründe neredeyse 7/24 yapılsa ve zihinlerimiz 7/24 çalışsa da çalışma saatlerimiz düzenli. : )

6. jeton@jetoniletisim.com'a özgeçmişlerini, hangi departmanda görev almak istedikleri bilgisiyle gönderebilirler.

—————————————–

Pure New Media

Karaköy Palas, Beyoğlu

1. Yaz dönemi staj başvurularımız Nisan ayı itibarıyla başlıyor. Staja gelen arkadaşlarımızın bu dönemi bir eğitim süreci olarak değerlendirmelerini bekleyerek minimum iki ay kalmalarının öğrenimleri açısından faydalı olduğunu düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda staj ile başlayıp Pure ailesine katılan arkadaşlarımız oldu. Önümüzdeki dönem de yine staj ile başlayıp aramıza katılabilecek yeni arkadaşlara kapılarımız açık.

2. Biz spesifik bir okul ya da bölümde okuyor olmalı kriterinden çok yaptığı işe aşkla şevkle sarılacak, yaptığı işten keyif alacak arkadaşları bekliyoruz. Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarım gibi bölümlerde okumak kişinin adaptasyon hızını da sonrasında aramıza katılma ihtimalini de artıracaktır. Ama başvuranlar illa ilgili bölümlere öğrenci olsun diye bir sınırlamamız yok.

3. Stajyer ihtiyaçlarımız sosyal medya, kreatif ve marka yönetimi alanlarında oluyor. Kreatif tarafta özellikle metin yazarlığı için enerji çok önemli. Parlak bir zeka ve yüksek enerji arıyoruz. Kişinin dijital dünyadan ne kadar besleniyor olduğu da bir konu. Dijital kanalları "işine yaradığı kadar" kullanan kişilerden ziyade üreten, algıyı bir yere kanalize etmeyi bilen kişiler tercih ediliyor. 12 yaşındaki çocukların Instagram fenomeni olabildiği bir ortamda siz hala kedi fotoğrafları like'lamakla yetiniyorsanız belki de dijital ajanslar size göre yerler değildir.

4. Türkiye'nin önde gelen dijital üreticileri nasıl çalışıyor, bunu gözlemleyebilir. Sonuç odaklı dijital reklamcılığın pratikte ne ifade ettiğini öğrenebilir. Uluslararası ve ulusal çapta büyük pek çok müşterinin iş akışlarının ne şekilde gerçekleştiğini deneyimleyebilir. Biraz da kişiye bağlı bir konu bu aslında.

5. Düzenli çalışıyoruz: 9:30 – 18:30

6. welcome@pure.com.tr

—————————————–

Ajans Ultra

Ultra / Yapı Endüstri Merkezi, Fulya

1. Her dönem staj başvurusu alıyoruz.  Standart 1 ay sürüyor. Daha sonra junior aşamasına geçiyor ya da yolları ayırıyor, yeni stajyerlere yer açıyoruz.

2. Reklamcı olmayı kafaya takmış herkes başvurabilir.

3. Tüm departmanlara stajyer alıyoruz. Art direktör adaylarının grafik okuması şart. Müşteri ilişkileri için en az 1 yabancı dil ve iletişim becerileri, sosyal zeka şart. Bunlar dışında tüm adaylardan beklentimiz, mesleğe karşı heyecan duymaları ve çok çalışmaya hazır olup, kendilerini geliştirmeye açık olmaları.

4. Mesleğin temellerini, iletişim kurmanın anlamını, yaratıcılığın etkisini ve iş disiplinini öğrenebilir. 35 yıldır başarıyla yoluna devam eden bir lokal ajans olmanın içgörülerinden de faydalanabilir.

5. 1 ay staj yapıp gitmek isteyenler için 9:00 – 18:00. Kalmak isteyenler için ajansın kapıları her zaman açık.

6. ik@ajansultra.com.tr. Diğer adaylar arasından neden kendilerini seçmemiz gerektiğini kısa ve sade bir şekilde anlatabilmek tercih sebebidir.

—————————————–

4129Grey

Terrace Fulya Center, Şişli

1. Mayıs ayında stajyer almaya başlıyoruz. Yıl boyunca da devam ediyoruz. Sadece yaz değil tüm yıl başvurabilirler. Staj için en az 1 ay kalmalarını istiyoruz, tercihimiz 3 ay.

2. İletişim bölümlerinde okuyanlar, bilgisayar mühendisliği gibi yazılım temelli bölümlerde okuyanlar, tasarım ve sanat temelli bölümlerde okuyanlar başvurabilir.

3. Her departmanın kendi seçme kriterleri var. Yazar ekibi, Sanat Yönetimi ekibi, Müşteri yönetimi ekibi, Sosyal medya ekibi, Teknoloji Üretim ekibi, Proje yönetim ekibi ve Strateji ekibi stajyer alıyor.

Seçme süreci aynen iş görüşmelerimiz gibi oluyor. Önce karaktere ve hevese bakıyoruz, potansiyelini inceliyoruz. Sonrasında belirli sorularla eleme kriterlerine göre değerlendiriyoruz.

4. Entegre iletişim ne demek, bunu öğrenebilir. Yeni teknolojilerle marka değeri arasındaki köprü nasıl kurulur, onu öğrenebilir. Yaratıcılığın farklı platformlarda nasıl projeler haline dönüştüğünü öğrenebilir. Ama belki de en önemlisi, kendisi için en doğru işin ne olduğunu deneyimleyerek öğrenebilir.

5. Düzenli. 10:00'da başlıyoruz, 19:30 gibi bitiyor.

6. kimo@4129grey.com

—————————————–

Tribal Worldwide İstanbul

Tuzambarı, Beyoğlu

1. 12 ay boyunca, 7 gün / 24 saat staj başvurusu alıyoruz. Staj süremiz ise minimum 1 ay.

2. Genelde 3. sınıf ve üstü üniversite öğrencilerini tercih ediyoruz.

3. Kreatif departmanımıza yoğun talep var. Ama sosyal medya, yazılım, müşteri ilişkileri gibi farklı departmanlarımıza da stajyer alıyoruz. Yeni şeyler yapmak isteyen ve hevesli herkese kapımız açık.

Ben 5 seneden fazladır Kadir Has Üniversitesi'nde Reklam Yazarlığı dersi veriyorum. Her sene ayrıca, dersteki performansına göre en az 3 öğrencimi de ajansa staja alıyorum.

4. Ne öğrenmek istediğine bağlı. Stajyerlerimiz, büyük bir entegre kampanyadan mobil oyun tasarımına birçok proje içerisinde bizzat yer alabiliyor. Stajyerleri gerçek anlamda projelere dahil ediyoruz. Ajansımızda dikey hiyerarşiyi olabildiğince kırmaya çalıştığımız için de stajyerler her seviyedeki ajans çalışanıyla çalışabiliyor. Staj yaparken bulduğu fikirle Epica Gold alan stajyerimiz bile var.

5. Yoğun ve akıcı.

6. Web sitemizdeki (tribalistanbul.com) formu doldurarak başvurabilirler.

—————————————–

Concept

Teşvikiye Caddesi, Nişantaşı

1. Mayıs ayı ortalarından itibaren başvuru almaya başlıyoruz. Ne kadar süreceği kişiye ve yapmak istediklerine, yapabildiklerine göre değişiyor. Zaman da aynı şekilde kişiye göre değişiyor. Ama çok kısa süreli olmamasına dikkat ediyoruz.

2. Zor bir iş yapıyoruz. Bu işi yapmak için gerçekten tutkulu olmak ve bunu işe bakışıyla belli edebilmek gerekiyor. Tutkuyla bu işi yapmak isteyen her gence kapımız açık diyebiliriz. İlla belirli bir bölümde okuması veya belirli bir bölümden mezun olması gibi bir şartımız yok.

3. Yaratıcı bölüm, müşteri ilişkileri, stratejik planlama, produksiyon icin stajyer alabiliyoruz. Bizde stajyerler gerçek anlamda çalıştığı için ne kadar istekli olduğuna, konu hakkında kendini ne kadar geliştirdiğine ve ne kadar geliştirme potansiyeli olduğuna bakıyoruz.

4. Bu, neyi, ne kadar istediğine bağlı. Ajansımızda fikir bulmak, sunmak, uygulamak için herhangi bir bürokratik engel veya aşamalar, katmanlar olmadığı için kendini geliştirmeyi gerçekten isteyenler için çok fırsat sunuyoruz.

5. Çok düzenli olduğunu söyleyemeyiz, sektör gerçeği. Ama stajyerlerimize daha insaflı davranmaya çalışıyoruz.

6. Hangi bölümle ilgilendiklerini belirterek fatma@concept.com.tr adresine mail atabilirler.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...