Halkla ilişkilerin iki duayeni İDA Şeref Kürsüsü ile onurlandırıldı 

7 yıl önce

0

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği  (İDA) bu yıl, Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği – ICCO’nun “Şeref Kürsüsü” oluşumunu Türkiye’ye taşıdı. 

Bu yıl ilk kez 4 Nisan 2017 Salı akşamı düzenlenen İDA Şeref Kürsüsü Töreni’nde kürsüye adı yazılan isimlerin Meral Saçkan ve Salim Kadıbeşegil olduğu açıklandı.

MPR’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Meral Saçkan, PRCI/ICCO-Turkey’i kuran beş üyeden biri, aynı zamanda İDA’nın ilk başkanıdır. Türkiye’de halkla ilişkiler disiplinini pazarlama iletişiminin gizli silahı olarak gören ve ‘Marketing PR’ın öncülerinden olan Saçkan, uluslararası mesleki ve etik standartların ülkemizde yerleşmesi, uluslararası ölçümleme kriterlerinin uygulaması, ulusal meslek örgütlerinin gelişimi ve akademik dünyaya katkılarıyla ‘yol açıcı’lardan biri oldu. 

ORSA şirketinin kurucusu olan Salim Kadıbeşegil, iletişim sektörünün dünyadaki yönelimini görerek sektörün uluslararası hizmet standartları ile tanışmasını sağladı ve bu alanda Türkiye’de öncü rol oynadı. Kadıbeşegil, “stratejik iletişim” kavramını temsil eden çalışma yöntemini bir disiplin olarak iletişim sektörüyle tanıştırarak, “itibar yönetimi” anlayışını iş dünyasına benimsetti. Önce PRCI, sonra İDA’nın kurulması için büyük emekler veren Kadıbeşegil, yazıları ve çalışmaları ile sektöre katkı sağlamaya devam ediyor.

Şeref Kürsüsü, 2003 yılında Berlin’de düzenlenen ICCO Küresel Zirvesi’nde başlatıldı. İDA Şeref Kürsüsü’ne Türkiye’de halkla ilişkiler sektöründe yaptığı çalışmalarla PR disiplininin gelişmesine ve itibarının artmasına katkıda bulunmuş, sektör profesyonellerine ilham veren, sektörün uluslararası ve yerel düzeyde gelişiminde önemli rol oynayan kişiler layık görülüyor. Bu kişiler Şeref Kürsüsü kriterlerine göre İDA Yönetim Kurulu’nun değerlendirmesi sonucunda belirleniyor.  İDA 10. yıl galasında Betül Mardin ve Alaeddin Asna’ya Onur Ödülü vererek başlattığı geleneği, bu yıl itibarıyla Şeref Kürsüsü oluşumuyla sürdürecek.

Senin için
Tümünü göster
Bosch Siemens ve Profilo markaları yeni iletişim ajansını seçti

Markalar iletişim çalışmalarını Contactplus’a emanet etti...

Anadolu Efes’ten “Bir Kitap Da Sen Getir” Kampanyası

2024 yılının “Bir Kitap da Sen Getir” karşılaşması, Anadolu Efes’in...