artwork

Halı saha maçını Collina yönetirse…

9 yıl önce

0

Yirmi yıldır UEFA Şampiyonlar Ligi sponsoru olan Mastercard, bunun daha geniş kitlelerle iletişimi yapmak üzere “Paha biçilemez sürprizler” temasını hayata geçirdi. İlk sürprizini geçen yıl Justin Timberlake hayata geçirdi. Sokağa, içinde Justin Timberlake bileti olan kiosklar yerleştirdi. Bu kioskların özelliği sadece Mastercard’la açılmalarıydı. İkinci sürprizde, Kanyon Alışveriş Merkezi’nde bir anda ortaya çıkan müzisyenler Şampiyonlar Ligi’nin müziğini çalmaya başladı. Son olaraksa Mastercard, Collina’yı halı sahaya çıkarttı. Kanyon’da yapılan sürprizin videosu 2 milyondan fazla kez izlense de asıl vurucu nokta Collina ile hazırlanan sürpriz videosuydu. Halı saha maçına çıkıp hakem olarak karşılarında Collina’yı gören bir grup futbolseverin şaşkınlığı, %70’i organik olmak üzere yaklaşık 17 milyon kez izlendi. Hem Türkiye’den hem de yurtdışından basının da ilgisini çeken video, Star TV, Kanal D, NTV, NTV Spor, CNN Türk, Show TV, Dailymail, Mirror, Sportsjoe, Eurosport, Independent UK gibi yayınlara konu oldu.

Mastercard Güney Doğu Avrupa Pazarlama Sorumlusu Ceren Türkben Kaya, Voden Ajans Başkan Yardımcısı Taylan Eker, Voden Kreatif Direktörü Erdem Ateş, Voden Marka Yöneticisi Sezen Ahıskal ile bu sürprizin arka planında neler yaşandığını konuştuk. Collina ile çıtayı fena halde yükselten ekibin bundan sonra ne gibi sürprizler yapacakları merak konusu.

Burçin Tarhan “Paha biçilemez sürprizler” temasında en çok konuşulan sürpriz Collina oldu. Nasıl yola çıktınız bu işi hazırlarken?

Ceren Türkben Kaya Bu aslında 9 aylık bir proje; Collina, işin son ayağı. Mastercard’ın 20 yıllık bir Şampiyonlar Ligi sponsorluğu var. Bir yandan da Mastercard olarak “Paha biçilemez” temasını biraz daha deneyimlere yaklaştırmak istiyorduk. Yani kendimizi gözlem yapandan, kişileri kendi tutkularına yaklaştıran, onu mümkün kılan bir konuma getirmek istiyorduk. Bunun için de geçen yıl “Paha biçilemez” temasının altında “Paha biçilemez sürprizler” diye bir platform ortaya çıkardık. Bu işte yine Voden ekibiyle birlikte çalışmıştık ve Justin Timberlake ile “Paha biçilemez sürprizler”i Türkiye’de lanse etmiştik.

Buradan başlayarak hem sürprizler temasını çok sevdik hem de markanın ruhuna çok uygun olduğunu ve hakikaten bizi deneyimlere götürecek ideal bir yol olduğunu düşündük. Bir yandan da biz daha önce Şampiyonlar Ligi’nde her maç için ayrı bir iş yapıyorduk ve bunlar birbirleriyle tam anlamıyla konuşmuyordu. Dolayısıyla biz brief’e buradan başladık aslında. Uzun vadeli bir iş yapmak ve “paha biçilemez sürprizler” ile Şampiyonlar Ligi’ni örtüştürmek istiyoruz dedik. Bu minvalde bir brief yazdık.

Burçin Tarhan Ajanstaki süreç nasıl devam etti?

Erdem Ateş Brief çok netti: Paha biçilemez sürprizler ile Şampiyonlar Ligi’ni birleştirelim. Ortaya öyle bir şey çıkaralım ki, yayılabilir bir içerik doğsun. Hemen, “Bir halı saha maçını Şampiyonlar Ligi finaline çevirsek, nasıl bir şey olur acaba?” diye bir fikir geldi aklımıza. Bence işin güzelliği de zaten basitliğinde.

Halı sahaya normal bir maç yapmaya gelmiş insanlara bir sürpriz yapalım istedik. Normalde halı saha maçında kendi seyircileri dışında insan olmaz, sakin bir şekilde maçlarını yaparlar ve giderler. Dolayısıyla öncelikle seyircileri oraya yerleştirmek gerekti. Sonra Şampiyonlar Ligi’nin o meşhur, herkesi gaza getiren müziğini koyup onları bir canlandıralım istedik. Sonra, “Bunu daha da yukarıya nasıl taşırız?” diye düşündük. Maçı da Collina gibi bir adam yönetsin dedik. Aslında fikir ilk başta biraz fanteziydi.

Burçin Tarhan İlk düşündüğünüz isim Collina mıydı?

Ceren Türkben Kaya Collina’nın alternatifleri de vardı; ama hayal ettiğimiz ilk isim Collina’ydı.

Onur Özgen Türk futbolseverlerin sevdiği ender hakemlerden biri olmasının da bunda payı var herhalde değil mi?

Erdem Ateş Kesinlikle. Türkiye’de bir hakemin bu kadar seviliyor olması, ender bulunan bir şey aslında. Bunun da Collina’nın yönettiği maçlarda Türk takımlarının hiç kaybetmemiş olması gibi nedenleri var tabii. Enteresan bir tipi var, çok iyi bir kişiliği var, sempatik biri… Ama dediğim gibi ilk başta Collina fikri fantezi olarak çıkmıştı. Yola başladıktan sonra ise ön hazırlıklarıyla birlikte gelişmeye başladı.

Erdem Ateş

Ceren Türkben Kaya Aslında büyük fikir maçı Collina’nın yönetmesiydi; ama ajansımız çok güzel birkaç fikirle geldi ve biz onlardan vazgeçemedik. O yüzden kampanya 9 ay sürdü. Kanyon’da yaptığımız Anthem sürprizi, alternatif fikirlerden bir tanesiydi. Kıyamadığımız için dedik ki, “Şampiyonlar Ligi nasıl başlar? Anthem’le. Nasıl biter? Son düdük çalınca.” Bu ikisi bizim için o kadar iyi örtüştü ki… 9 ay önce Anthem ile başladık, Collina’nın son düdüğüyle bu işi bitirdik.

Taylan Eker 9 ay konusunda ben de şöyle bir şey ekleyebilirim: Yapılan bir işin background’u vardır ya, o background aslında işin yapılmaya başlandığı tarihten itibaren değil, daha önce yapılan işlerden başlıyor. Dolayısıyla bu hikayeye de en başından başlamak lazım. Bence bir sonraki iş, bir önceki işten daha iyi olur. Çünkü takım olursun, takım olmayı öğrenirsin. Bir günde, bir sunumda takım olunmaz. Biz de çok iyi bir sunum yaptık, herkes çok beğendi; ama sonuçta biz o gün takım olmadık. Üstüne koya koya, birbirimizi tanımaya, birbirimize güvenmeye başladıkça oldu. Bu biraz kimya işi. Sona doğru gittikçe daha iyi iş çıkarıyorsunuz. Evet, ilk iki işimiz de çok güzeldi; ama bu son işimiz en etkili iş oldu. Bu bence kesinlikle tesadüf değil.

Ceren Türkben Kaya Çok doğru. Biz ilk olarak yine aynı heyecanla yola Justin Timberlake ile başladık. O iş de bizim için çok başarılıydı. Çok iyi izlenme rakamlarına ulaştı, çok mutlu olduk. Anthem ise bizi daha da mutlu etti. Organik bir şekilde çok paylaşıldı. Collina filminin çekim telaşındayken Anthem çok başarılı olduğu için, “Anthem’i kesin geçmemiz lazım, geçer değil mi?” diye birbirimize soruyorduk. Geçeceğimizi düşünüyorduk; çünkü işimize çok güveniyorduk. Ama bir yandan da Anthem’in rakamları çok iyi olduğu için, “Collina’yı bile ikna ettik, kesin geçmesi lazım” diye sürekli kendimizi telkin ediyorduk.

Erdem Ateş Geçenlerde birine Anthem’i anlatıyordum, “O da fena değil ya, 2 milyon filan seyredildi” dedim. (Gülüyor)

Taylan Eker Rakamlar gözümüzde giderek küçülüyor.

Onur Özgen İki reklamın da konsepti aynı: “Durumdan haberi olmayan insanları şaşırtmak”. O yüzden Anthem’in başarısı bu filmi çekim aşamasında cesaret verici olmuştur sanırım.

Ceren Türkben Kaya Oldu tabii ki. “Paha biçilemez sürprizler”, Mastercard için büyük bir platform ve buna dünya çapında yatırım yapıyoruz. Mesela, Justin Timberlake ile yaptığımız ilk iş Grammy’de lanse edildi. Diğer yandan biz şirket olarak çok fazla sayıda platform yaratmıyoruz, az sayıda ama büyük boyutta işler yapıyoruz.

Herkesin tekrardan ellerine sağlık, bunun en iyi örneklerinden biri de bizim beraber yaptığımız bu iş oldu. Bir kere Mastercard’da ve UEFA’da “best practice” oldu. UEFA ile de neredeyse takım gibi çalışıyoruz ve başka ülkelerdeki başka markalara da örnek olarak gösteriliyoruz, ki hepsi iddialı markalar.

Az önce Erdem söyledi Anthem 2 milyon kez izlendi, Collina sürprizi için ise %70’i organik 17 milyonluk bir rakamdan söz ediyoruz. Bu bizim için bile kırılması zor bir rekor; ama çabalayacağız. Çok cesaret verici bir durum tabii ki.

Ceren Türkben Kaya

Erdem Ateş Sokaktaki insana sürpriz yapıp oradan bir film üretmek zor bir şey tabii. Bunu ilk olarak Justin Timberlake işinde deneyimledik. Oraya Mastercard’la açılan bir kaide koyduk ve içinde de Justin Timberlake konser bileti var. Bir köşede sokaktaki insan ne yapacak diye bekliyorsunuz.

Kanyon’daki ikinci işte ise müzisyenleri gizledik ve orada da insanların ne tepki vereceklerini bilmiyorduk. İyi iş çıktı. Dolayısıyla giderek daha cesaretlenmeye başladık, Collina işindeyse artık daha deneyimliydik. Ama bunun heyecanı bambaşkaydı. 9 aydır hazırlanıyorduk, projenin her şeyini biliyorduk; ama adamların ne tepki vereceğini hiç tahmin edemiyorsunuz, hiçbir şeyden haberleri yok. Mesela adamlar gelmek üzere; ama biraz geciktiler; o heyecanı çok net hatırlıyorum.

Burçin Tarhan Arka planda yaşananlar da ilginç olsa gerek. Neler yaşandı, biraz ondan bahsedebilir misiniz?

Taylan Eker Neler yaşanmadı ki? (Gülüyor)

Erdem Ateş Öncelikle üç projede de aynı prodüksiyon şirketiyle çalıştık. Dolayısıyla biz Mastercard’ı daha iyi tanıma fırsatı bulduk, onlar da bizi daha iyi tanıma fırsatı buldular.

Ceren Türkben Kaya Onları bir kere bizim gerçekten sürpriz istediğimize ikna ettik.

Erdem Ateş Evet. Örneğin prodüksiyon şirketi ilk başta bize çekimleri kastla yapmamızı, başka türlü yapamayacağımızı söyledi. Gerçekten büyük bir risk vardı. Ama Ceren ve ekibi, “Hayır, bu sürpriz olacak. Gerçek insanlarla yapmamız lazım” noktasında durmuşlardı.

Ardından peki bunu nasıl yaparız, gerçek insanları nasıl buluruz diye düşündük. Prodüksiyon şirketi bir araştırma yaptı ve düzenli olarak halı saha maçı yapan bir ekip buldular. Biz onlarla, “Hayır için düzenlenen bir turnuva var” diyerek irtibata geçtik. O ekipten yalnızca bir kişinin bir sürpriz yapacağımızdan haberi vardı. O kadar da riske atamazdık. Ama o da ne sürprizi yapacağımızı bilmiyordu.

Sonra Şampiyonlar Ligi’nin maskotu olan çocukları bulduk. Onlar da spor yapan çocuklardı.

Sezen Ahıskal Gece geç vakitte ayakta kalabilsinler diye Spor Akademisi’nden çocuklar bulduk. Bir de çok disiplinli bir iş olacaktı, koreografi filan da vardı, dikkat etmeleri lazım diye o yüzden özenle seçtik.

Erdem Ateş Organizasyonu hangi halı sahada yapacağımız da önemliydi. Hem iyi bir görüntü vermemiz lazımdı hem de bu kadar insanı saklayabilmemiz lazımdı. O aşama uzun sürdü.

Ceren Türkben Kaya Bitmeyen bir hazırlık süreci.

Taylan Eker Bu bir reklam filmi diye geçiyor. Ama reklam filmi nedir? Sonuçta bir kurgu, bir senaryo vardır. Siz o hikayeyi görsel bir şekilde anlatırsınız. Bizim yaptığımız işte ise elinizde bir hikaye var; ama o hikaye sadece kafanızda. Kafanızdaki hikayenin oluşması için gerekli koşulları hazırlamaya çalışıyorsunuz.

Erdem Ateş Üstelik başrol oyuncusunun da hikayeden haberi yok.

Taylan Eker Hikayenin merkezinde sıradan insanlar var. Sonuçta bir risk. Ama risk yoksa iş de yok. Burada gerçekten bir risk aldık. Biz bile bazen, “Bu biraz zor olacak galiba” diyorduk ama Ceren bu işi hakkıyla yapmak noktasında bize çok destek oldu.

Ceren Türkben Kaya Ama her seferinde normal bir reklam çekelim artık diyoruz. Bu heyecan biraz fazla. (Gülüyor)

Taylan Eker Türkiye’de bu tip işleri yapmak zordur. Onun da sebebi şu: Bizim insanımız ortada hiçbir şey yokken kendilerine iyi bir şey yapılmasına alışkın değil. Sürekli aman bir tehlike, bir tehdit mi olur diye düşünülüyor.

Onur Özgen “Kesin bir pislik var!” duygusu mu?

Taylan Eker Aynen o duygu, evet. Sahaya Anthem müziğini verdiğimizde mesela, “Bir saniye ya! Biz halı sahanın parasını vermiştik kardeşim!” diye bize atar bile yapabilirlerdi. Bunların hepsini düşünüyorsunuz.

Batı’daki filmleri bilirsiniz. Çok pozitif filmlerdir, insanların yüzleri gülüyordur, çok güzel tepkiler veriyorlardır. Ama bizde hep bir tehdit algısı olduğu için, ilk başta hepsinde bir “N’oluyor?!” şaşkınlığının ifadesini görüyorsunuz.

Taylan Eker

Ceren Türkben Kaya Çocukların sahaya girmesi ve ellerini tutmasıyla birlikte bunun güzel bir şey olduğunu anladılar.

Burçin Tarhan Peki Collina’yı nasıl ikna ettiniz?

Ceren Türkben Kaya Açıkçası bence Collina’dan başkası olamazdı. Collina kabul etmezse ya da biz Collina’nın isteklerini karşılayamazsak diye alternatif planlarımız hazırdı; ama bizim Mastercard olarak Şampiyonlar Ligi’yle gerçekten farklı bir hikayemiz var. Collina da Mastercard’ın geçmişteki marka elçilerinden biri. Tabii bütün bunlar büyük avantaj.

Ayrıca sadece bizim değil, Mastercard sponsorluk ekibinin de Collina’yla ilk ilişkilerin kurulmasında büyük katkısı oldu. O yüzden birçok farklı markaya göre +1’le başladık, bunu dürüstçe itiraf etmem gerekir. Mastercard, Şampiyonlar Ligi, Türkiye için de güzel bir değer, fikri de sevdi açıkçası. Gerçi o kendisine bu kadar rol verileceğini düşünmüyordu. O sadece sürpriz yapacağım, bitecek diye düşünüyordu, biz onu buraya gelince “Lütfen maçı da yönet!” diye diller dökerek de ikna ettik ve sonucunda herkesin sempati duyduğu bir sürü şey bir araya geldi.

İşin kendisi çok iyi olduğu için, halkla ilişkiler ajansımız da gerçekten bunun farklı bir yere taşınmasını sağladı. Bizim fikirlerine değer verdiğimiz kişilerle paylaştılar ve öncelikle ekstra bir content olarak ana haber bülteninde yayınlandı. Dolayısıyla biz hiçbir reklam yatırımı yapmadan 1.5 milyon reach’e ulaştık.

Onur Özgen Collina’nın olması da daha kolay yayılmasını sağlamıştır sanırım?

Ceren Türkben Kaya Tabii, mutlaka Collina faktörü var; ama biliyor musunuz Daily Mirror’da işimizden bahsedilirken Collina için, “Pastanın üzerindeki süs” ifadesi kullanıldı. Gerçekten hepimiz çok gurur duyduk.

Ben şuna çok inanıyorum: Bir iş iyiyse, kesinlikle ünlüden bağımsız bir hikayenin olması lazım. Yoksa o, ünlünün reklamı oluyor. Bunda da öyleydi. Yani Collina olmasaydı da yine çok başarılı bir film olurdu. Çünkü Collina’yı çıkartın, yine aynı içtenlik ve hikaye var. Ama Collina bunu çok iyi tamamladı.

Erdem Ateş Futbol gerçekten evrensel bir güç. Biz neticede bu filmi Türkiye için yaptık. Etkili olacağını da biliyorduk; ama dünyada bu kadar yayılacağını çok beklemiyorduk açıkçası. Gelen yorumlardan ve işin paylaşılma şeklinden de şunu gördük: Arkadaşlar arasında yapılan bir halı saha maçının Şampiyonlar Ligi finaline dönüşmesi insanları etkilemiş. “Bize de olur mu acaba?” diyen insanları gördük mesela. O yüzden çoğunlukla futbol, sürpriz gibi şeyler insanları etkiliyor; Collina işin biraz daha boost eden tarafında duruyor.

Burçin Tarhan Peki globalde yayılması için özel bir çaba sarf ettiniz mi?

Ceren Türkben Kaya İlk başta kesinlikle hayır. Zaten o yüzden çok şaşırdık. Ben o günü hatırlıyorum. Bizim kendi aramızda sürekli mesajlar gidip geldi, oraya da çıktı, buradan da haber geldi diye. Örneğin yurt dışındaki Mastercard ofisinden bizi aradılar, Independent onlarla iletişime geçip röportaj yapmak istediklerini söylemişler. Yani gerçekten bu her zaman olmaz, bunun farkındayız; iş kendi kendine aldı yürüdü.

Burçin Tarhan Yani siz başlarken bu kadar geniş bir yayılım beklemiyordunuz.

Ceren Türkben Kaya Global anlamda hayır. Türkiye için tabii ki ses getirme hedefiyle çıktık. Tabii ki beklentilerimiz büyüktü. Ama dünya çapında bu kadar yayılacağını beklemiyorduk.

Taylan Eker Zaten bu tip işlerde beklerseniz hata edersiniz. “Biz öyle bir iş yapalım ki, İspanya’da, İtalya’da, Avrupa’da herkes bizi konuşsun” derseniz, o iş olmaz. Çünkü sonuçta bu bir dijital film, çıkan sonucu sonunda göreceksiniz. İnsanlar üzerindeki etkisini de yine ancak o zaman görebileceksiniz. Biz tabii ki yaptığımız işe çok güveniyorduk; ama nereye kadar gideceğini kestiremiyorduk. İşte bu “Acaba nereye kadar gidecek” duygusu, bu tip işlerin hep kaderinde var.

Ceren Türkben Kaya Benim için önemli olan Kanyon’daki Anthem’i geçmekti.

Erdem Ateş Ajansta ne kadar seyredileceğine dair iddiaya girildi.

Sezen Ahıskal Kimse bu kadarını öngörememişti ama.

Sezen Ahıskal

Ceren Türkben Kaya Bütün hedefleri üçe katladık. Bu kadar başarılı olunca da iş Avrupa organizasyonumuza kadar gitti ve bu fikri alıp kullanan ülkeler oldu. Mesela İtalya’daki Mastercard şu an filmimizi kullanıyor. Orada da kendi dilinde izlenme sayısı birkaç milyonu geçti. Şimdi İspanya da filmi kullanmak istiyor.

Burçin Tarhan Peki yeni sürprizler olacak mı?

Sezen Ahıskal Bunun üstüne ne yapacağımız bayağı sıkıntılı bir konu aslında. (Gülüyor)

Ceren Türkben Kaya Şimdi bizim zaten “Paha Biçilemez”in altında “Paha Biçilemez İstanbul” diye bir projemiz var. “Paha Biçilemez Sürprizler” var. Dolayısıyla bu bizim için vazgeçilecek bir platform değil. Sürprizleri futbolda yapabileceğimiz gibi, ki futbol bizim için her zaman bir odak noktası olacak; ama başka alanlarda da sürprizler yapıyor olabiliriz. Bunu zaten aramızda sürekli konuşuyoruz. Ama hakikaten şu an bilmiyoruz.

Sezen Ahıskal Ama bu başarının büyüklüğü altında geriliyoruz. Hem kendimiz adına hem de global adına çıtayı epey yüksek bir yere koymuş olduk. Onun için birazcık daha stresli olacak; ama yapacağız.

Ceren Türkben Kaya Bunun çok istisna bir şey olduğunu hepimiz kabullendik. Böyle bir şeyi umarım yeniden başarabiliriz; ama çok kolay olmayabilir.

17 milyon 170 bin defa izlenmek çok sık ulaşılabilecek bir şey değil. Bu arada gurur duyduğumuz bir şeyi daha söyleyelim, Mastercard’ın YouTube üzerinden en çok izlenen reklam filmi de olduk ve organik olarak da oranı çok yüksek.

YouTube’un global merkezinden de bunu teyit ettik. Organik oranının ortalamanın 2-3 katı olduğunu ifade ettiler. Bizi en çok tatmin eden şey de o oldu aslında.

Burçin Tarhan Peki kampanyalara hep dijitalde mi devam edeceksiniz?

Ceren Türkben Kaya Biz dijitale çok inanıyoruz ve bu işi de ilk olarak keşfeden şirketlerden olduğumuzu düşünüyorum. Bazen imkansızlıklar da fırsatlar getiriyor. Çünkü bizim televizyon reklamına ayıracak kadar bir bütçemiz yok, doğruya doğru. Ama diğer yandan biliyoruz ki, bizim hedef kitlemiz için dijital çok önemli. Tabii ki başka mecralar da olabilir; ama mesela şöyle bir rakam vermek gerekirse, toplam yatırımımızın da %50-60’ını dijitale verdiğimizi söyleyebilirim ve hep dijitalde var olacağız.

Dijital de sürekli gelişiyor. Programatik var hayatımızda artık. Benim çok sevdiğim, son zamanlarda da dillenmeye başlandığını gördüğüm “dynamic planning” ile bence dijital bir cevher.

Bu işleri de böyle yaptık aslında. Kampanyayı sürekli dinamik bir şekilde takip ettik. Medya satın alma ajansımız da bu takibin bir parçasıydı. Her hafta birlikte toplantılar yaptık ve video rakamları o kadar iyi gitti ki, böyle olunca reklamımızı biraz azalttık. O bütçeyi de yeni projelere yatırdık. Mesela reklamdan artan parayla iki gün önce başka bir aktivasyon gerçekleştirdik. Twitter’da Periscope ile canlı yayın yaptık.

Dolayısıyla dijitalin dinamik planlamaya olanak vermesi bütün pazarlamacılar için büyük fırsat. Biz de Mastercard olarak buna çok inanıyoruz. Buna devam edeceğiz. Zaten tüm dünya da oraya doğru gidiyor artık.

Burçin Tarhan Bunların dışında Mastercard ve Voden ilişkisinin de çok iyi olduğunu fark ettik.

Ceren Türkben Kaya Evet, çok iyi bir iş birliği oldu. Aramızda çok iyi bir sinerji oldu. Sonuçta brief’ler var, hayaller var ve tabii ki bunu yapabilecek başka ajanslar da var; ama bu kadar iyi bir birliktelik çok nadiren görülür. Umarız da bu böyle devam eder. Etmemesi için de bir sebep yok.

Erdem Ateş Fikirler tabii ki her zaman çok değerli. Ama o fikri ortaya çıkaracak olan şey de marka ile ajansın iş birliği. Biz de Voden olarak Mastercard’la çalışmaktan çok mutluyuz. Biz Mastercard’ın dijital değil kreatif ajansıyız bence. Şirketin tüm işlerinde biz varız.

Taylan Eker Sonuçta reklamcılık iletişim yönetimi. Kitlelerle iletişim kuruyorsun ve biz kendi aramızda o iletişimi kuramazsak, kitlelerle hiç kuramayız. Tamamen bir kimya işi. Bunun da altında karşılıklı güven duygusu gibi bazı temel prensipler var. Eğer bunu başarabilirseniz, hem kafanızı hem de kalbinizi işe yatırabiliyorsunuz. Bu da nadiren oluyor elbette.

 

 

Bu röportaj, Campaign Türkiye’nin Haziran 2015 sayısında yayımlanmıştır.

 

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...