Haftanın çılgın hayranı: Azusa Sakamoto (Barbie)

7 yıl önce

0

"Campaign US'in haftalık yazı dizisi bir markanın en büyük hayranlarının hayatına ışık tutuyor."

Los Angeles'ta yaşayan ve 'nail art' ile uğraşan Azusa Sakamoto, Barbie gibi giyiniyor, Barbie tabaklardan yemek yiyor, hatta Barbie yatakta uyuyor.

İsim: Azusa Sakamoto

Hayranlık: Barbie

Yaş: 35

Yer: Los Angeles

Azusa Sakamoto, Aqua'nın aynı isimli single'ını yayınladığı yıl 'Barbie kızı' olmuş. Ancak kadını bu hayranlığa iten şey şarkı değil, 15 yaşındayken bir mağazadan aldığı Barbie kutusu olmuş. 

"Japonya'da doğdum ve büyüdüm ve ben küçükken Barbie oyuncağım yoktu" diyen Sakamoto bu bebeklerin 'cool'  olduğunu ve Amerika'nın popüler kültürünü yansıttığını söylerken Barbie'nin bir oyuncaktan daha fazlası olduğunu da belirtti. 

Sakamoto, Barbie'yi hatırlatan eşyalar ve figürler için 70 bin dolar harcamış ve bu hikaye global çapta birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmış.

İşte hikayesi:

Barbie'yi neden bu kadar çok seviyorsun?

Dürüst olmak gerekirse Barbie'yi doğal bir şekilde seviyorum, belli bir neden yok. Ama onun stilini, tavrını, dünyasını ve tasarımını sevdiğimi söyleyebilirim.

Barbie için olan sevgini her gün nasıl gösteriyorsun?

Barbie pijamalarımla Barbie odamda uyanıyorum. Kahvaltı için Barbie kabımda pembe smoothie'mi içiyorum. Barbie kıyafetimi giyip Barbie çantamı takıyorum. Yani odamdaki birçok şey Barbie ile ilgili. Sonrasında da her gün fotoğraflarımı her gün sosyal medyada ve blog'umda paylaşıyorum. 

Barbie ile ilgili yaptığın en çılgınca şey neydi?

İki yıl önce Barbie Cafe'yi ziyaret etmek için Tayvan'a gittim. Gitmemin tek sebebi buydu. 

Mattel ile herhangi bir bağlantınız oldu mu?

Mattel ile herhangi bir şey yapmadım. Sadece bir şeyler satın alıp kendimi eğlendiriyorum. Bu sadece ben ve Barbie arasında. Ama dört yıl önce Barbie'li tırnaklarımın fotoğrafını Barbie'nin Facebook sayfasında paylaştılar.

Markayla ilgili tek bir şeyi değiştirecek olsanız bu ne olurdu?

Hiçbir Japon ya da Asyalı Barbie bebekleri bana benzemiyor. Bu yüzden Japon Barbie'leri kendime daha çok benzetirdim. Aynı zamanda Mattel yetişkinler için daha çok şey yapmalı. Barbie'ler sadece çocuklar için değil. 

Markası Barbie olmayan bir şeye sahip misin?

Sadece Hello Kitty'li hesap makinem Barbie'li değil.

Barbie dışında hangi diğer markalar hoşuna gidiyor?

Moda için konuşursam daha önce Barbie ile iş birliği yapmış Moschino, Wildfox, Juicy Couture, Charlotte Olympia, Kate Spade gibi markaları söyleyebilirim.