artwork

Güzelliğe giden yol sağlıktan geçiyor

8 yıl önce

0

Philips’in bu yıl ikincisini hazırladığı Küresel Güzellik Endeksi raporu, 11 ülkeden 11 binin üzerinde kadının katılımı ile gerçekleştirildi.

Araştırmaya göre Türkiye’de kadınların %89’u, araştırmaya katılan pazarlar içerisinde en yüksek ikinci rakamla, kendilerini güzel buluyor.

Philips tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl hazırlanan Küresel Güzellik Endeksi raporunun ikincisi Amsterdam’da gerçekleştirilen Güzellik Zirvesi ile duyuruldu. Bu yıl 11 ülkeden 11 binin üzerinde kadının katıldığı araştırma, bir yıl içinde yaşanan değişimi gözler önüne sererken, yeni trendlerin ve ilgi alanlarının keşfedilmesini de sağlıyor.

Philips Kişisel Bakım Güzellik Lideri Rianne Meijerman rapora ilişkin olarak “Güzellik ve sağlık arasındaki bağlantı, bu yılki araştırmada her zamankinden daha da güçlü olarak karşımıza çıkıyor. Küresel verilere bakacak olursak; her dört kadından üçü yani yüzde 76’sı sağlıklı olduklarında kendilerini daha güzel hissettiklerini söylüyor ve yüzde 78’i bu durumun özgüvenlerinin artmasını doğrudan etkilediğini düşünüyor,” dedi.

‘Kişisel bakım’ boyut değiştiriyor

Araştırmaya göre ‘kişisel bakım’ kavramı artık farklı bir anlam taşımaya başladı. Farklı ekonomik kesimlerden kadınlar güzellik endüstrisinin kendi ihtiyaçlarına bireysel olarak yanıt vermesini bekliyor ve herkese uygun standart bir çözüm anlayışından giderek uzaklaşıyor. Katılımcıların yüzde 55’ine göre ise güzellik çözümlerinin kişiye özel tasarlanmış olması artık satın alınabilir ve uygun maliyetli olmasından daha önemli.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...