artwork

Günün trendi: Seçeneklerin zulmü

10 yıl önce

0

Marketing Magazine editörü Nicola Kemp, sonsuz görünen seçenek havuzunun içinde büyüyen tüketicilerin onlara sunulan seçenekler genişledikçe daha endişeli bir hale büründüklerine dikkat çekiyor.

Hangi şampuanı alacağından hangi kariyere odaklanacağına kadar yaşadığı “analiz felci” Y jenerasyonunun başındaki en büyük bela.

Fitch Tasarım Danışmanlığı’nın kıdemli iç görü analisti Jim Whyte, “Akıllı telefonlar aracılığıyla tüketicilere sunulan sonsuz seçenekler bunalmalarına neden oluyor. Onlar artık bu gürültüye bir yenisini ekleyen markalar istemiyor” yorumunu yapıyor.

ABD’nin eski dışişleri bakanı Hillary Clinton da Marie Claire dergisine verdiği bir röportajında tüketicilere şu tavsiyede bulunuyor: “Bazı insanların yaptıkları seçimler sonucunda mutlu olmadıkları için yaşadıkları bir çeşit felç durumuna dayanamıyorum. Sonsuz seçeneklerden oluşan bir zamanda yaşıyorsunuz. Para kesinlikle hayatta büyük yardımcı ve bazı finansal ayrıcalıklara sahip olmak bir yere kadar yararlı ama bunun için ille de çok para sahibi olmanıza gerek yok. Kendinizle ilgili çalışmaya bakın; bir şeyler yapın.”

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...