artwork

Güler Sabancı ve Ali Ağaoğlu, 2014’te çok konuşuldu

9 yıl önce

0

Medya Takip Merkezi‘nin verilerine göre bu yıl iş dünyasında, iş kadınları arasında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile iş adamları arasında Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, kendilerinden en çok söz ettiren isimler oldu.

Medya Takip Merkezi’nin 2014 analizine göre medyada bu senenin en çok konuşulan iş kadını Güler Sabancı oldu. Sabancı Holding’in yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Sabancı, bütün mecralarda yer alan toplam 5.859 adet haberle zirveye yerleşti. İkinci sırada, 3.071 haberle TÜSİAD’ın eski başkanı Ümit Boyner, üçüncü sırada ise 2.259 haberle Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı bulunuyor. İlk üç isim arasında haber adedi açısından ciddi farklar gözlenmesine rağmen, listenin diğer üyeleri yakın rakamlarla birbirlerini takip etti. Geçen sene en çok konuşulan iş kadını listesinde ikinci sırada bulunan Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Doğan Yalçındağ, bu sene dokuzuncu sıraya gerilerken Sabancı ailesinin üyeleri ise listeye damga vuran isimler oldular.

Medyada en çok yer alan işadamı Ali Ağaoğlu

Medyada haber olan işadamları kategorisinde Ali Ağaoğlu birinciliğe yerleşti. 18.234 haberle listede zirveye oturan ünlü işadamı, geçen yıl da  20.067 haberle yine birinci olmuştu. Haber adedi açısından birinciyle arasında açık ara fark olan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ise 13.696 haberle ikinci sıraya yerleşerek 2013’ün aksine ilk üçe girmeyi başardı. Listenin üçüncü sırasında 11.894 haberle önceki yılın ikincisi Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv var. Bu seneki listeye giren isimler arasında işadamı Ethem Sancak dikkat çekiyor. Geçen sene MTM’nin ilk on listesinde bulunmayan Sancak, BMC ve Türkmedya satın almaları ile 2014’te kendisinden 8.329 haberle söz ettirdi.

Sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlenen ve sosyal sorumluluk projelerine imza atan isimlerden oluşan STK listesinde birinci sırada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bulunuyor. 35.004 haberi yayımlanan Hisarcıklıoğlu’nu,  32.722 haberle geçen senenin üçüncüsü Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar takip ediyor. Bu yılın üçüncülük koltuğunda ise 24.683 haberle Bendevi Palandöken var.

 

 

 

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...