Grey London, ismini Valenstein & Fatt olarak değiştiriyor

7 yıl önce

0

Grey London, çeşitliliği ve hoşgörüyü desteklemek adına isim değişikliği kararı aldığını açıkladı. Ajans, kısa bir süre önce aniden yükselen ırkçılık ve milliyetçiliğe karşı duruş sergilemek adına 100 gün için ismini iki Yahudi kurucusunun soyadları ile Valenstein & Fatt olarak değiştiriyor. Bunun yanında bu iki kurucunun fotoğrafları da ajansın kapılarında 100 gün asılı kalacak.

WPP’nin ajansı, isim değişikliğini, İngiliz hükümeti tarafından bu hafta başlatılması planlanan Article 50 ile aynı zamana denk gelmek için ayarladığını açıkladı. Bu, ülkenin Avrupa Birliği’nden ayrılasının ve göçmen karşıtı, ırkçı ve milliyetçi söylemlerin baş göstereceği bir sürecin başlangıcı.

“Grey London, iki Yahudi kurucusunun isimleri altında kendini yeniden oluşturarak çeşitliliğe ve açıklığa olan bağlılığını gösteriyor” diye açıkladı ajans.

1917 yılında iki Yahudi girişimci, Lawrence Valenstein ve Arthur Fatt, bir reklam ajansı kurdular. Ancak o dönem yaygın olan ırkçılık nedeniyle kendi isimlerini kullanmak yerine duvar kağıdının rengini tanımlayan kelimeyi – gri – kullanmayı tercih ettiler.

Ancak İngiltere gibi ABD’de de yükselen ırkçılığa karşı bir duruş sergilemek adına ajans, kurucularının isimlerine yenide diriltme karar aldı.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...