artwork

Google’ın akıllı saat oyununda yeni hamlesi: Android Wear

10 yıl önce

0

Google akıllı saatlere özel yeni işletim sistemi Android Wear‘ı duyurdu. Bu yeni işletim sistemiyle teknoloji devinin, beklenildiği üzere, piyasada sadece tek bir akıllı saati olmayacak; farklı elektronik üreticileri ve moda şirketleri tarafından dizayn edilen yeni ve birden fazla giyilebilir ürünleri olacak.

Teknoloji devi Google, Android Wear yazılımının “önizleme videosunu” geliştiricilerle paylaştığını ve böylece cihazlar için uygulama geliştirmeye başlayabileceklerini bildirdi. Aşağıdaki videoda Google aynı zamanda Samsung’un Galaxy Gear’ı gibi zaten piyasada olan saatlere göre daha ince ve zarif birkaç saat tanıtıyor.

Android Mühendisliği Direktörü David Singleton, “Tüketici elektronikleri üreticileriyle, çip üreticileriyle ve moda markalarıyla çalışıyoruz. Bu saydıklarım kendilerini stille şekillendirilmiş çeşit çeşit saat ekosistemini geliştirmeye adamış kişiler” yorumunu yaptı.

Videoda Motorola’nın saati ince kayışı, saat ayarlama yeriyle biraz eski görünüşlü ama bir yandan da dijital bir deneyim sergiliyor.

Android tasarımcılarından biri olan Alex Faaborg da, “Biz tamamen yeni bir kullanıcı ara yüzü tasarladık, ve ürün çevrenizdeki ses ve bağlamsal bilgiye dayalı” yorumunu yapıyor.

Google, Android Wear ön izlemesini geliştiricilere, uygulama tasarlamaya başlamaları için çıkarttı. Şirket ayrıca eletronik üreticilerle ve Samsung, Asus, HTC, LG ve Motorola gibi eski Android ortaklarıyla çalışıyor.

 

Kaynak: Adweek

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...