artwork

Google, çevrimdışı alışverişlerinizi de takip ediyor

7 yıl önce

0

Google, uzun bir süredir müşterilerin çevrimiçi alışverişlerini takip ediyor. Şimdi de gözetimini arttırarak müşterileri çevrimdışında da takip ediyor. Bu demek oluyor ki her market alışverişi yaptığınızda veya mağazaya girdiğinizde Google bunu biliyor.

Bu haftanın başında Google, bu bilgileri Youtube ve Google Maps gibi telefonunuzda bulunana çeşitli uygulamalardan ve kredi kartı işlem kayıtlarından elde ettiğini açıkladı. Şirket ABD’de kredi ve bankamatik kartı işlemlerinin %70’ine erişebildiğini paylaştı.

Google, çevrimiçi reklamlarının insanları çevrimiçi veya doğrudan mağazadan fark etmeksizin alışveriş yapmaya teşvik ettiğini kanıtlamak için bu bilgileri bir araya getirerek pazarlamacılarla paylaşıyor.

Mesela Google, bir şirkete kaç kişinin onun reklamını gördükten sonra mağazasına gidip reklamı yapılan ürünü satın aldığını söyleyebilir.

Güvenlik kaygıları arttı

Ancak kredi kartı kayıtlarıyla bağlı bu konum izleme hizmeti bazı kaygıları da beraberinde getirdi.

Google, tüm müşterilerinin verilerini koruduğunu söyleyerek isim veya kredi kartı numarası gibi bilgileri biriktirmediğini veya pazarlamacılarla paylaşmadığını ekledi.

Ancak müşteri haklarını gözeten Privacy Rights Clearinghouse’tan Paul Stephens, bu hizmetin müşterilerin özel bilgilerini tehlikeye attığına dikkat çekti.

“Verileri anonim tutmanın inanılmaz derecede zor olduğunu biliyoruz” diyen Stephens, “Kişisel bilgilerinize önem veriyorsanız kesinlikle kaygılanmanız gerekiyor” diye ekledi.

Bununla beraber Google, Çift-Şifreleme Teknolojisi ve Kredi kartı ve banka kartı verisi hakkında açıklamalarda bulundu:

“Söz konusu ürünle ilgili konsept bundan yıllar önce geliştirilmiş olmakla birlikte, kullanıcı mahremiyeti ile ilgili son derece katı gerekliliklerimizi karşılayacak bir çözüm geliştirmemiz yıllarca sürdü. Bunu başarabilmek için; kullanıcıların bilgilerinin özel, güvenli ve anonim kalmasını garantileyen yepyeni ve özel bir şifreleme teknolojisi geliştirdik.”

“Google’ın bu ürün kapsamında partnerler üzerinden kullanıcıya ait tanımlanabilir kredi ve banka kartı verilerine erişimi bulunmamaktadır. Partnerler tarafından paylaşılan tüm veriler kullanıcı mahremiyetini sağlamak amacıyla toplu hale getirilerek anonimleştirilmektedir. Yalnızca, Web ve Uygulama aktivitelerinin Google hesaplarıyla ilişkilendirilmesine izin veren kullanıcıların reklam tıklama bilgilerini kullanmaktayız.”

Kaynak: Business Insider

 

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...