artwork

Global Mobil Ödülleri’nde Türkiye’den 2 isim

8 yıl önce

0

Mobil dünyanın Oscar’ı olarak bilinen, Dünya Mobil Kongresi kapsamındaki Global Mobil Ödülleri’nde (Global Mobile Awards) Turkcell 4, Vodafone Türkiye ise 2 kategoride finale kaldı.

Teknoloji ve iletişim devlerinin boy gösterdiği bu geleneksel organizasyon kapsamında düzenlenen Global Mobile Awards, mobil teknoloji dünyasının küresel ölçekteki en prestijli ödülü olarak nitelendiriliyor. Bu yıl 21. kez verilecek Global Mobil Ödülleri’nin en iyileri sekiz ana kategoride değerlendirilecek. Jürinin değerlendirmesi sonucu 40’ı aşkın proje ve servis ödüllendirilecek.

Global Mobil Ödülleri‘nde finale kalanlar arasında ülkemizden de isimler yer alıyor.
Turkcell; Turkcell Hayal Ortağım “Cepten Sesli Betimleme”, Turkcell Müzik ve Turkcell SağlıkMetre, teknoloji ve iletişim dünyasının önde gelen şirketleri tarafından geliştirilen servis, uygulama ve projelerle yarışacak.

Finale kalan bir diğer isim ise Vodafone oldu. Türkiye dahil toplam 9 dalda finale kalan Vodafone; “En İyi Mobil Ödeme Çözümü”, “Seyahat, Dinlence, Konukseverlikte En İyi Mobil Kullanımı”, “Tanılama ve Kimlikte Mobil Bağlantı Ödülü”, “Nesnelerin İnternetine Yönelik En İyi Mobil İnovasyon”, “Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis”, “Erişim ve Dahiliyet İçin En İyi Mobil Kullanımı”, “Yeşil Mobil Ödülü”, “En İyi Bağlantılı Tüketici Elektronik Cihazı” ve “Gelişmekte Olan Pazarlarda En İyi Mobil İnovasyon” dallarında aday gösterildi.

Vodafone Türkiye ise iki projesiyle finale kaldı. Vodafone Türkiye’nin 2009 yılında çiftçilere odaklı olarak geliştirdiği ve geçen yıl itibariyle ‘Tarımda Türk Reçetesi’ olarak 5 Vodafone ülkesinde daha kullanıma sunulan “Vodafone Çiftçi Kulübü”, “Gelişmekte Olan Pazarlarda En İyi Mobil İnovasyon” dalında finalist olurken, kadına yönelik şiddet olaylarına karşı Mart 2014’te kullanıma sunduğu ve daha önce de pek çok ödül alan “Vodafone Kırmızı Işık” mobil uygulaması da “Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis” dalında finalist oldu.

Barselona’daki GSMA Dünya Mobil Kongresi sırasında 23 Şubat Salı günü düzenlenecek ödül töreninin sunuculuğunu, teknoloji ve F1 programlarıyla tanınan İngiliz Suzi Perry üstleniyor.

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...