artwork

Girişimciler için Yıldız Kuluçka açıldı

8 yıl önce

0

Girişimci bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknopark bünyesinde Yıldız Kuluçka isimli merkezi kurdu.

Yıldız Kuluçka’nın açılışı 20 Ekim Perşembe günü Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü‘nde gerçekleştirildi ve etkinlikte fon yöneticileri, melek yatırım ağları, bireysel yatırımcılar, akademisyenler ve 100’den fazla girişimci bir araya geldi.

Yıldız Teknopark içerisinde bulunan Yıldız Kuluçka, inovatif fikir sahibi olan girişimcilere iş fikri aşamasından şirketleşmeye, ticarileşmeden yatırım almaya kadar olan süreçte ofis, altyapı, atölye, laboratuvar eğitim ve mentorluk hizmetlerini sunacak. Aynı zamanda girişimcilerin kullanımına sunulan yeni kuluçka alanında iş fikri olup şirket kurma aşamasına gelmemiş girişimciler için ön kuluçka imkanı da bulunuyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Yıldız Kuluçka’nın tüm girişimcilere açık olduğunu söyleyerek “Yıldız Kuluçka’da faaliyet gösteren inovatif girişimciler Türkiye’nin dünyada çığır açacak projelerine imza atacak” dedi.