artwork

Gianluca Pastore Benetton’ı anlattı

11 yıl önce

0

Benetton Global İletişim Direktörü Gianluca Pastore, markayı 90’larda tadını çıkardığı güçlü konumuna geri getirmek gibi zorlu bir görevi üstlendi. Pastore, şok taktikleriyle dikkat çeken iletişim stratejisini anlattı.

Yirmi yıl sonra Benetton ‘Unhate’ kampanyasıyla şok taktiklerine geri döndü ve Papa 16.Benedict’i Kahire’deki ünlü Al-Azhar camisinin imamı Ahmed Mohamed el-Tayeb’i dudağından öpüyormuş gibi gösteren görseliyle Vatikan’ın nefretini üzerine çekti. Amerika Başkanı Barack Obama da Unhate uygulamasından nasibini aldı; bir reklamda Çinli meslektaşı Hu Jintao ile, bir diğerinde komünist delifişek Hugo Chavez ile dudak dudağa göründü.

Benetton Group’un Global İletişim Direktörü Gianluca Pastore, Campaign’in kardeş dergilerinden Marketing’e verdiği röportajda “Tartışmaya yol açmak United Colors of Benetton’ın kampanyalarından gelen bir stil ve mirastır” diyor ve ekliyor: “Biz salt tartışma başlatmak uğruna tartışma başlatmıyoruz. Biz sadece bu markanın tarihiyle tutarlı olmak istiyoruz.”

Haberin tamamını Campaign Türkiye Kasım sayısında okuyabilirsiniz.

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...