artwork

Gezi protestoları Yeni Medya Okulu’nda incelenecek

10 yıl önce

0

Bilgi Eğitim ve Yaratıcı Fikirler Enstitüsü iş birliği yaparak iletişimciler için Yeni Medya Sertifika Programı’nı hazırladı.

23 Kasım-11 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirecek sekiz haftalık programda Erkan Saka ile 140journos’tan uzman isimlerin önderliğinde; akademisyen ve profesyoneller eğitim verecek.

Katılımcılar, internet okuryazarlığından Gezi Parkı protestolarına; Ankara özelinde Anadolu’da yeni medya haberciliğinden mobil fotoğrafçılığa; medyada data analizinden kriz zamanlarında alternatif içerik üretim yöntemlerine ve yeni medya hukukuna kadar çok geniş bir eğitim sürecine dahil olacak.

Sekiz hafta boyunca her hafta dörder saatlik eğitimler halinde sürmesi planlanan sertifika programında vaka incelemesi de gerçekleştirilecek. Vaka incelemesinde Occupy Wall Street, Arap Baharı, Gezi Parkı eylemleri üzerinden deneyimlerini paylaşacak profesyoneller eğitmenlere eşlik edecek. Sertifika programına katılanlar ayrıca programın bitiminden sonraki hafta sonu Taksim’de 140journos ekibiyle sokakta pratik yaparak, programda öğrendiklerini sahada kullanarak gözlemleyebilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü’nde gerçekleşecek “Yeni Medya Sertifika Programı”na katılım ücretiyse 800 TL.

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...