Gençler online markalardan dürüstlük bekliyor

7 yıl önce

0

McCann Worldgroup’un yaptığı bir araştırmanın sonucuna göre gençlerin markalardan en fazla beklediği değerler dürüstlük, bağlılık ve samimiyet.

Gençlerin en fazla “beraber takılmak” istedikleri marka Google

Ajansın Truth About You araştırmasına katılan 15-16 yaş arasındakilerin en büyük korkusu sosyal medya hesaplarında “sahte” izlenimi bırakmak. Araştırmaya tüm dünyadan 33 bin kişi katıldı, bunların arasından 11 bini ise 16-30 yaş arasında.

McCann Truth Central’in global direktörü Laura Simpson, “İnsanların online ortamda hayatlarını olandan daha iyi görstermek için fazla düzenleme yaptıkları hakkında gençler aşırı bilgili. Bu nedenle arkadaşlarına ‘gerçek’ görünebilecekleri bir şekilde boy göstermek istiyorlar” diyor.

Gençler hakkında elde edilen en önemli bulgular:

En sevilen markalar: Birinci sırada Google (27%) ve ardından sırayla Amazon (23%) ve Disney (22%) geliyor. Gerçek bir insan olsaydı en fazla Google ile “takılmak” istediklerini paylaştılar.

Çeşitlilik: Irklar ve cinsiyetler arası eşitlik. Gençler LGBTİ'ye önem veriyor ve %90’nı inandıkları şeyleri savunmaları gerektiğini düşünüyor.

Erginlik: İngiltere’de aile yanında kalmak için kabul edilebilir ortalama yaş 32. Ayrıca otomobil almak veya evlenmek gibi geleneksel beklentiler arka plana atılıyor.

Sosyal medya: Genlerin %61’i sosyal medyada nasıl bir izlenim bıraktıklarının önemli olduğunu düşünüyor.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...