artwork

Gençler, Instagram ve Snapchat’i kıyasladı

7 yıl önce

0

İki kuşak da bu uygulamaları kullanmaktan zevk alıyor ama eşit bir şekilde değil. Ayrıca uygulamalardaki reklamlar konusunda da oldukça tarafsızlar.

Instagram, 2010 yılında çıkmasından bu yana günde 300 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Ama 4 yıl önce ortaya çıkan Snapchat üstünlük sağlamayı başardı. Kısa bir süre önce yatırım firması Piper Jaffray‘in yaptığı “Taking Stock With Teens” araştırmasının sonuçlarına göre gençlerin Snapchat’i daha fazla tercih ettiğini görmüştük. Bunun üzerine Facebook’un Instagram‘ı satın almasıyla geçtiğimiz yaz Snapchat’in çıktığı ilk günden bu yana başarısının nedeni olan kaybolan hikâyeler özelliğini taklit edip benzer bir özelliği kendisi de uygulamaya başladı. Deep Focus Grup Direktörü Topher Burns “Instagram’ın fonksiyonel açıdan Snapchat’in yolunda gittiğini inkâr edemeyiz” diyerek buna dikkat çekti. The Communit’in dijital strateji direktörü Andy Amendola ise Instagram’daki hikâye özelliği sayesinde sosyal medya kullanıcılarının “iki dünyadan da en iyisini alma” fırsatını yakaladığını söyledi.

Dijitalde yapılan yatırımların artmasıyla ortaya oldukça önemli bir soru çıkıyor: Hangi platform daha gündemde ve reklam paraları hangisine gitmeli? Bu soruya yanıt bulma çabasıyla, pazar araştırma şirketi Survey, 13-34 yaş arası 511 Instagram ve Snapchat kullanıcısına bir anket düzenleyerek uygulamalar hakkındaki fikirlerini aldı. İşte sonuçları: