artwork

Gençler için 8 dakikada LC Waikiki turu

8 yıl önce

0

Perakende sektöründe faaliyet gösteren LC Waikiki, yenilikçi bakış açısıyla insan kaynakları alanında yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. 28 ülkedeki mağazaları aracılığıyla tüketicilerle buluşan marka, 3 bin kişinin çalıştığı merkez ofisini üniversite kampüslerinde öğrencilerin sanal ziyaretine açıyor. Dünyanın en çok konuştuğu teknolojik gelişmelerinden biri olan sanal gerçeklik gözlüğü, moda sektöründe ilk kez bir insan kaynakları projesi olarak LC Waikiki tarafından kullanılmaya başlandı.

Gözlükle markanın merkez ofisindeki 6 departmanda, 15 farklı birimde çekilen 8 dakikalık 3 boyutlu görüntü, akıllı telefon, sayesinde izlenebiliyor. Üniversiteli öğrenciler, LC Waikiki’nin aktif çalışma ortamını teknolojinin sunduğu sanal gerçeklik imkanı ile kampüste gözlemleme fırsatı yakalıyor. Uygulama ile üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar, markanın renkli çalışma dünyasını daha yakından tanıyarak merkez ofiste iş imkanı sunulan departmanları yakından görebiliyorlar.

Merkez ofiste her yıl ortalama 250 yeni mezun istihdam eden LC Waikiki, Nisan ve Mayıs aylarında Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ile buluşuyor.

Türkiye’de yeni nesle erişim anlamında bir ilke imza attıklarını belirten LC Waikiki İK Direktörü Gökhan Denizhan; “Türkiye’de daha önce gerçekleştirilmemiş inovatif bir projeye imza atma hedefiyle yola çıktık. Bu kapsamda sanal gerçeklik gözlüğü (VR) deneyimini uygulamaya başladık. LC Waikiki, genç bir çalışan kitlesine sahip bir marka. Kendini her alanda daha iyi anlatabilmek ve gençlerle aynı dili konuşabilmek bizim için önemli. Merkez ofiste her yıl yaklaşık 250 yeni mezunu istihdam eden, binlerce kişinin işe alım süreçlerini yürüten büyük bir organizasyon olarak gençlere onların dilinden ulaşmanın önemine çok inanıyoruz. Sadece merkez ofisimizde 3 bin kişi çalışıyor. Üniversitelilerin LC Waikiki’de kendilerini bekleyen departmanları, koridorları, çalışma ortamını önceden görmelerini sağlayan uygulamamızla binlerce, öğrencinin sanal ziyaretini hedefliyoruz” dedi.